Modificări importante pentru plata amenzilor de circulație. Klaus Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, modificarea şi completarea Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale. Legea aduce modificări importante privind plata amenzilor de circulaţie.

02 dec. 2021, 14:32
Modificări importante pentru plata amenzilor de circulație. Klaus Iohannis a promulgat legea

Modificări importante pentru plata amenzilor de circulație. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, modificarea şi completarea Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale. Legea prevede că şoferii nu mai sunt obligaţi să trimită la Poliţie dovada privind plata amenzilor de circulație.

Citeşte şi: Noi pedepse pentru şoferii indisciplinaţi în trafic. Amenzile pot ajunge până la 3.000 lei

Legea stipulează şi că „prin derogare de la dispoziţiile art. 20 alin.(1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, pe perioada aplicării sistemului pilot, dacă agentul constatator constată în acelaşi timp mai multe contravenţii săvârşite de aceeaşi persoană, pentru amenzile prevăzute la alin. (1) se încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii distinct de celelalte, având seria de evidenţă unică prevăzută la art. 2 lit. B)”, potrivit Agerpres.

La dezbaterile din Camera Deputaţilor, for decizional în cazul acestei legi, deputatul UDMR Benedek Zacharie, iniţiator, a precizat că cetăţeanul nu va mai trebui să trimită procesul verbal la Poliţie pentru a demonstra că şi-a plătit amenda.

Citeşte şi: Tzancă Uraganu, prins că circula cu viteză şi fără să aibă asupra lui permisul de conducere şi cartea de identitate. Instanţa i-a respins cererea de înlocuire a amenzii cu avertisment

„Cetăţeanul nu va mai trebui să trimită procesul verbal la Poliţie, să demonstreze că şi-a plătit amenda, fiind un cont unic şi primăriile nu o să mai fie grevate de plata amenzilor. Deci am ajutat şi cetăţeanul şi am ajutat şi primăriile”, a declarat deputatul UDMR, pe 3 noiembrie, în plenul Camerei Deputaţilor.


loading...
Partenerii noștri