Modificări la vaccinul Pfizer. Informaţia vitală care schimbă tot ce ştiai despre acest antidot

La apariţia vaccinului Pfizer de la BioNTech se ştia faptul că antitodul trebuie păstrat la temperaturi extrem de scăzute. Finacial Times a anunţat acum că acest lucru nu mai este valabil.

21 feb. 2021, 17:49
Modificări la vaccinul Pfizer. Informaţia vitală care schimbă tot ce ştiai despre acest antidot

Modificări la vaccinul Pfizer. Noile rapoarte demonstrează ca dozele pot fi păstrat la temperaturi normale ale congelatorului medical de la minus 15 grade Celsius la minus 25 de grade Celsius, timp de cel puţin două săptămâni. Condiţiile de depozitare cunoscute până în prezent se situau între minus 60 de grade Celsius şi minus 80 de grade Celsius.

Modificări la vaccinul Pfizer. Informaţia vitală care schimbă tot ce ştiai despre acest antidot

Directorul executiv al BioNTech, Ugur Sahin spune că abilitatea de a păstra vaccinul la temperaturi mai ridicate vă oferi centrelor de vaccinare „o mai mare flexibilitate”, adăugând că firma continuă să dezvolte noi metode pentru a face vaccinul „și mai ușor de transportat și utilizat”.

Vaccinul Pfizer are eficiență în proportie de 85% după prima doză, conform unui studiu realizat în randul personalului medical de la un spital din Israel, conform Reuters. Constatarile Centrului Medical Sheba arata o eficacitate aproximativă de 95%. Aceasta se referă la cele două doze, efectuate la distanta de 21 de zile în cazul vaccinului dezvoltat de Pfizer.

Studiul vine la o zi dupa ce cercetatorii canadieni au sugerat ca a doua doza de vaccin Pfizer ar trebui amânata având în vedere nivelul ridicat de protecție oferit de prima doza. Acest lucru ar putea creste numărul persoanelor vaccinate. Cercetarea a aratat o eficacitate de 92,6% dupa prima doza de vaccin Pfizer.

Numărul persoanelor vaccinate a depăşit sâmbătă numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 20 februarie a.c., ora 17.0 , este următoarea:

32.924 de persoane s-au vaccinat in ultimele 24 de ore, dintre care:

S-au vaccinat în ultimele 24 de ore un numar de 7.826 de persoane cu prima doză Pfizer și alți 15.656 cu doza a doua.
Tot in ultimele 24 de ore s-au vaccinat 298 de persoane cu prima doza Moderna si alti 9.144 cu AstraZeneca.
Au fost 240 de reactii adverse in ultimele 24 de ore si 3.984 reactii adverse in total de la inceputul campaniei de vaccinare.

Citeşte şi: Noi doze de vaccin anti-COVID de la Pfizer ajung luni în România. De când se reia programarea în vederea vaccinării cu Pfizer


loading...