Moduri la îndemână ca să îţi stimulezi puterea creierului

Tuturor ni se întâmplă. Uiți, pur și simplu, numele unei persoane cu care te întâlnești zilnic. Îți stă pe limbă numele și nu ți-l poți aminti. Sau uiți versurile melodiei preferate. Sau uiți pentru ce ai venit în bucătărie. Nu trebuie să faci o tragedie din asta. Însă, dr. Lawrence Katz și Manning Rubin au pentru ține câteva sfaturi istețe care să te ajute să-ți antrenezi creierul. Aceste sfaturi au fost adunate în cartea "Păstrează-ți creierul viu".

RomaniaTV.net
16 feb. 2019, 20:08
Moduri la îndemână ca să îţi stimulezi puterea creierului

1. Pune ceasul invers
Daca obisnuiesti sa porti ceas, intoarce-l invers. In acest fel mintea ta se va „chinui” sa-l citeasca. Partea stanga a creierului se ocupa cu procesarea informatiilor logice. Insa atunci cand imaginea este inversa, intra in actiune si partea dreapta a creierului care se ocupa cu procesarea lucrurilor necunoscute.

2. Spune pe litere invers
Este simplu sa spui pe litere un cuvant. Dar incearca invers, de la coada la cap! In acest fel iti reactivezi emisfera dreapta a creierului care se ocupa cu vizualizarea. Pentru ca tu sa spui pe litere invers un cuvant, intai trebuie sa-l vizualizezi pentru a-l putea „citi”. Acest exercitiu intareste sinapsele neuronale care te ajuta in intarirea capacitatii de a invata si a memora.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.