Moise Guran, atac la adresa lui Nicuşor Dan. „Programul domnului Dan este la fel de lipsit de soluții reale ca și al Gabrielei Firea”

Fostul jurnalist Moise Guran a criticat susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, spunând că nu este acceptabil ca "Băsescu și Orban să decidă pentru noi ce putem sau ce nu putem noi vota". Mai mult, Guran susţine că programul pe care-l propune Nicuşor Dan este "la fel de lipsit de soluții reale ca și al Gabrielei Firea"

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 13:21
Moise Guran, atac la adresa lui Nicuşor Dan. „Programul domnului Dan este la fel de lipsit de soluții reale ca și al Gabrielei Firea”

Moise Guran a precizat, într-un mesaj publicat pe Facebook, că „programul lui Nicușor Dan nu s-a schimbat faţă de 2016”. Fostul jurnalist a amintit că în 2016 a insistat ca „Predoiu să se retragă în favoarea lui Dan tocmai pentru că devenea previzibilă câștigarea alegerilor de către Dragnea, în urma pierderii Bucureștiului pe mâna dezbinării opoziției. Iar pentru că asta chiar s-a întâmplat, în stradă am stat noi să apărăm democrația, nu Băsescu, nici Orban”.

„Nu cred că este acceptabil ca acum tot noi să acceptăm ca Băsescu și Orban să decidă pentru noi ce putem sau ce nu putem noi vota. Nu, nu pentru asta am stat în stradă. Acesta nu este un mod nou de a face politică ci unul foarte vechi, cel care ne-a adus pe toți unde ne-a adus”, a scris fostul jurnalist care a intrat în politică.

Citeşte şi: BEx al PNL a aprobat susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei

Guran a criticat decizia liberalilor de a-l susţine pe Nicuşor Dan, fără a consulta şi celelalte partide din Opoziţie.

„Din ce știu eu, candidații comuni se anunță împreună, după discuții (preferabil dezbateri publice) legate de program în primul rând. Or programul domnului Dan este la fel de lipsit de soluții reale ca și al Gabrielei Firea la nivel de trafic-parcări (implicit poluare) și termoficare-Radet. Sunt de părere că un candidat comun împotriva Gabrielei Firea este necesar, dar nu văd de ce, tot în mod necesar, acel candidat nu ar trebui să aibă și alte soluții decât Firea pentru traficul din București, pentru termoficare sau poluare”, a menţionat Moise Guran.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, despre candidatul comun la Primăria Capitalei. „Ar fi fost bine ca anunţul să fi fost făcut împreună”

Fostul jurnalist a susţinut că a militat „întotdeauna pentru vot informat și pentru meritocrație și mi-am părăsit meseria pentru că lumea politică este surdă la soluțiile de administrare și guvernare venite dinspre societate. N-am făcut asta pentru a deveni eu însumi surd sau orb, nici mut în fața greșelilor pe care națiunea noastră le-a mai făcut”.

Citeşte şi: Nicuşor Dan este susţinut de PNL la Primăria Capitalei. Ludovic Orban: „Primul obiectiv este de a elibera Bucureştiul de domnia PSD”