Moise Guran dă de pământ cu Digi 24: „S-a tabloidizat mai rău decât Libertatea şi Antena 3”

Jurnalistul Moise Guran a răbufnit într-o postare pe Facebook la adresa ştirilor prezentate de Digi 24, acuzând că difuzează informaţii care sperie inutil populaţia, persistând alarmist cu privire la posibil război nuclear.

05 oct. 2022, 11:32
Moise Guran dă de pământ cu Digi 24: „S-a tabloidizat mai rău decât Libertatea şi Antena 3”

Ultimele informaţii vehiculate în spaţiul public, despre torpila nucleară Poseidon şi un aşa-zis tren nuclear rusesc care ar circula prin centrul Ucrainei l-au făcut pe Moise Guran să-şi exprime public dezamăgirea faţă de Digi 24, fiind revoltat de modul în care postul abordează aceste subiecte.

Nu mai pot cu submarinul Belgorod, torpila Poseidon și trenul nuclear (fake). Digi24 s-a tabloidizat mai rău decât Libertatea și Antena3. Una e să spui că există riscul unui atac cu arme nucleare tactice, alta să prinzi fluturi zile în șir cu tot felul de chestii care sperie inutil populația și te fac unealta lui Putin în terorismul nuclear.

Poseidon, despre care se știe de patru ani, e armă nucleară strategică, sensul său este să distrugă orașele americane de coastă, e… sfârșitul lumii, ca să zic așa. Ce rahat de sens are să-l bagi în discuțiile despre Ucraina? Chiar nu înțeleg. Situația este oricum proastă, chiar nu mai are nevoie de exagerări„, a scris Moise Guran, într-o postare de pe Facebook.

Citeşte şi China acuză dur: „SUA se grăbeşte să aprindă flăcările războiului. Ţările europene vor tremura în umbra unei posibile confruntări nucleare”

Subiectul ameninţărilor nucleare a căpătat din nou amploare în weekend, după ce NATO și-a avertizat membrii că Rusia a deplasat un mare submarin nuclear, Belgorod, cu cele mai noi arme, pe care le poate testa în curând. El și-a părăsit baza din Cercul Arctic și ar putea fi în drum spre Marea Kara pentru a testa drona nucleară subacvatică Poseidon, potrivit notificării NATO.

Poseidon este o dronă despre care se crede că este capabilă să parcurgă distanțe lungi sub apă înainte de a exploda cu o astfel de forță încât să provoace un tsunami nuclear cu valuri de până la jumătate de kilometru înălțime care ar putea scufunda sau iradia orașele de coastă.

Citeşte şi Fostul şef al CIA avertizează Rusia: SUA îi va distruge trupele şi îi va scufunda flota militară, dacă Putin va folosi arme nucleare