Moldova a dat lovitura la Eurovision cu piesa „Soarele și luna”. Care sunt celelalte țări calificate în finala de sâmbătă

Moldova a trecut în finala Eurovision, după ce Pasha Parfeni a interpretat piesa „Soarele și Luna” pe scena de la Liverpool.

10 mai 2023, 09:50
Moldova a dat lovitura la Eurovision cu piesa „Soarele și luna”. Care sunt celelalte țări calificate în finala de sâmbătă
Moldova s-a calificat în finala Eurovision

Croația, Moldova, Elveția, Finlanda, Republica Cehă, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia și Norvegia sunt cele 10 țări care s-au calificat în finala Eurovision 2023, care va avea loc sâmbătă. Ediția cu numărul 67 are loc anul acesta la Liverpool. În prima semifinală, de la M&S Bank Arena Liverpool, 6.000 de spectatori au venit să îi susțină pe artiști.

Piesa „Soarele și Luna” a lui Pasha Parfeni este bazată pe povești populare moldovenești și românești, în care soarele și luna binecuvântează căsătoria unui cuplu și a reușit să califice Moldova în marea finală.

Citește și: Piesa României de la Eurovision 2023, desfiinţată! „E neplăcut să te uiţi, chiar doare”

A doua semifinală va avea loc joi, iar Theodor Andrei va intra în concurs, din poziția a treia, cu piesa „D.G.T (Off and on)”.

Eurovision Song Contest 2023 are loc în Marea Britanie, țară care organizează concursul în numele Ucrainei, câștigătoarea de anul trecut, din cauza războiului declanșat pe teritoriul țării. Tot concursul se va desfășura la Liverpool Arena sub sloganul „United by Music”.

Citește și: Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision, apariţie şocantă la ceremonia Turquoise Carpet. „Make love not war!” VIDEO

Eurovision reprezintă cea mai importantă competiție muzicală internațională organizată de European Beoadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice, din Europa.

România se va lupta pentru un loc în finală alături de Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lituania și Australia.