Moment de reculegere în memoria ambulanţierului mort din cauza coronavirusului. Sirenele au răsunat în toată ţara

Momente emoționante în toată țara. La toate serviciile de ambulanță din țară s-a tinut un moment de reculegere pentru ambulanțierul mort de coronavirus la Suceava. Acesta lucra de 25 de ani la ambulanță și a moștenit meseria de la tatăl lui. 

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 05:09
Moment de reculegere în memoria ambulanţierului mort din cauza coronavirusului. Sirenele au răsunat în toată ţara

În toate Serviciile Publice de Ambulanță este declarat doliu și s-a ținut un moment de reculegere în memoria ambulanțierului în vârstă de 52 de ani, care a murit din cauza infecției cu noul coronavirus.

Citește și: Primul deces de coronavirus în cazul unui cadru medical. Ambulanţier mort de Covid-19 la Suceava

Sirenele şi sistemele luminoase ale ambulanţelor au răsunat continuu în acel minut, când a început serviciul de înmormantare la cimitirul din localitatea Salcea.

Un ambulanţier de la SAJ Suceava a murit, marţi, din cauza coronavirusului. Bărbatul avea 53 de ani şi era izolat la domiciliu, acolo unde primea tratament pentru COVID-19.

Bărbatul a început să se simtă rău în urmă cu aproximativ două săptămâni. În data de 30 martie a fost confirmat pozitiv, dar din păcate nu a mers la spital, încrezător că organismul său va învinge coronavirusul.

Din păcate, în ultimele zile starea i s-a agravat și marți, 7 aprilie, a murit acasă. „Suntem în stare de șoc, am pierdut un coleg foarte drag și nu ne vine să credem. Fac un apel la toți cei care se simt rău, să meargă la spital sau să ia legătura cu medicul de familie, să urmeze tratamentul recomandat”, a spus purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, potrivit monitorulsv.ro

Bărbatul lucra la Ambulanța Suceava de peste 20 de ani, la fel ca și tatăl lui, de asemenea ambulanțier la SAJ Suceava.

Până la această oră aproximativ 50 de angajați ai Stației Suceava a SAJ sunt confirmați pozitiv cu COVID- 19. Unul dintre ei se află internat la Terapie Intensivă.