Vociile copiilor din diaspora, pe scenă la Românii au Talent. Cântecul despre viaţa a mii de români a stârnit hohote de plâns VIDEO

Maxi Nica sau El Rumanol, numele de scenă, a dat cărțile pe față la Românii au Talent. Acesta a cântat o melodie compusă de el despre comunism și despre viața românilor din Diaspora care a impresionat pe toată lumea până la lacrimi. 

RomaniaTV.net
21 feb. 2020, 18:32
Vociile copiilor din diaspora, pe scenă la Românii au Talent. Cântecul despre viaţa a mii de români a stârnit hohote de plâns VIDEO

El Rumañol este un român de 33 de ani care locuiește în Spania de când era mic şi a cântat în această seară la emisiunea “Românii au talent” difuzată de Pro TV. Melodia pe care el a cântat-o este „un dialog între România și diaspora, o scrisoare acasă”. 

Maxi a venit în Spania când avea opt ani, împreună cu tatăl și fratele său, și de atunci a crescut “toată viața între două ape, toată viața între două limbi”.

Muzica a fost felul în care a luptat împotriva umilințelor pe care le-a suferit încă din copilărie pentru că este străin. „Eu n-am fugit din țară, au fugit părinții mei/ Și-ntr-o zi o să ne-ntoarcem toți copiii diasporei”, cântă el în melodia “Copiii diasporei”.

Citeşte şi: Povestea impresionantă a lui Maxi Nica, El Rumanol, care va cânta la „Românii au talent”. „Va fi o scrisoare a diasporei”

Imediat după prestaţia de la Românii au talent, El Rumanol a lansat pe YouTube şi videoclipul melodiei „Copiii diasporei”, cea pe care a interpretat-o şi în timpul emisiunii.