Moment emoționant! Un jandarm interpretează Imnul României la pian, în vârf de munte

Un jandarm interpretează Imnul României la pian, la 1700 de metri altitudine, pe Vârful lui Roman, din Munții Căpățânii, județul Vâlcea. Momentul emoționant prezentat de militarul din Garda de Onoare a Jandarmeriei Române a fost menit să marcheze, în mod inedit, Ziua Națională a României.

01 dec. 2020, 17:01
Moment emoționant! Un jandarm interpretează Imnul României la pian, în vârf de munte
jandarm interpretează Imnul României la pian

În imaginile postate pe contul de Facebook al Jandarmeriei Române apare un jandarm îmbrăcat în ținută de gală care poartă un drapel tricolor. După ce înfinge steagul în pământ, militarul cântă imnul național la pian. La finalul interpretării, acesta a transmis un mesaj emoționant:

Cu rădăcinile adânc înfipte în pământul istoriei, poporul român este un miracol, după cum spunea Gheorghe I.Brătianu. Să-l trăim zi de zi cu toată fiinţa noastră, iar azi, când sărbătorim una dintre clipele de graţie ale istoriei sale să-i spunem României la mulţi ani, o urare rostită ca un legământ. Să fim uniţi, să fim solidari să fim puternici”, este mesajul transmis de jandarm, cu prilejul Zilei Naționale.

Citeste si Klaus Iohannis, mesaj emoţionant de Ziua Naţională a României: Medicii au plătit un tribut greu. Sunt eroii acestui an!

Un jandarm interpretează Imnul României la pian. Mesajul Jandarmeriei

Filmarea este însoțită de un mesaj scris al Jandarmeriei Române.

Pe oricare munți ne-ar purta pașii, la malul oricărei mări ne-am afla, dacă am ajunge locuitori ai oricărei capitale sau ne-am retrage într-un sat din oricare țară, am putea să fim aproape unii de ceilalți în orice moment, amintindu-ne că suntem români. Poporul nostru a dovedit în repetate rânduri profunzimi nebănuite, precum ale mării. A rămas puternic pe dinaintea numeroaselor vitregii întâmpinate de-a lungul timpului, precum munții.

Solidaritatea ne-a ajutat să izbândim. Am rămas uniți, reușind, astfel, să trecem peste dificultățile oricărei perioade, ceea ce ne oferă speranța că vom depăși greutățile de acum așa cum le-am depășit și pe cele din trecut. La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, au scris reprezentanții instituției pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Ziua Națională a României, marcată și la cascada Niagara

De Ziua Naţională a României, Cascada Niagara aflată la graniţa dintre statul nord american New York din SUA şi provincia Ontario din Canada va fi luminată în culorile drapelului românesc. Acest moment emoționant a fost posibil datorită Ambasadei României la Ottawa şi emisiunii TV Noi Românii, realizată de Raul Dudnic, care au făcut demersurile necesare pe lângă Niagara Parks Commission.

Tricolorul va fi proiectat pe apele cascadei între orele 21:45 şi 22:00 şi momentul poate fi urmărit online pe www.cliftonhill.com.