Moment extrem de sensibil la Baia Mare! Tripleți abandonați la naștere, luați în grijă de o femeie și fiica ei. ”E un sentiment de nedescris”

Trei micuți abandonați la maternitatea din Baia Mare au găsit căldură și dragoste în brațele unei familii generoase, hotărâtă să le ofere un cămin plin de iubire și să-i crească împreună.

21 nov. 2023, 10:20
Moment extrem de sensibil la Baia Mare!  Tripleți abandonați la naștere, luați în grijă de o femeie și fiica ei. ”E un sentiment de nedescris”

Destinul tripleților del la Baia Mare, veniți pe lume înainte de termen, dar sănătoși și cu o evoluție excelentă în primele 3 săptămâni de viață, a impresionat atât personalul spitalului, cât și asistenții sociali, care au dorit să păstreze legătura dintre băieții și surioara lor.

Citește și: Avertismentul Poliţiei Românie: fraudele online au luat amploare. Cum a rămas o femeie din Baia Mare fără 32.000 lei

Cei trei frați, doi băieți și o fetiță, au venit pe lume prematur, la 8 luni, prin cezariană, medicii confirmă că sunt cu totul sănătoși. Cu toate acestea, mama lor, o tânără de 25 de ani, copleșită de greutăți, a ales să îi lase în grija maternității.

Vestea îmbucurătoare este că o femeie și fiica ei au luat hotărârea să îi aducă pe toți cei trei bebeluși acasă și să-i îngrijească împreună.

Pentru că pe 8 noiembrie sunt sărbătoriti Sfinții Arhangheli, tripleții au fost botezați în spital: Mihai, Gabriel și Gabriela.

„Astăzi cei doi băieței se vor externa și urmând ca în cursul săptămânii și fetița va fi externată în aceeași familie. Idealul este ca toți copiii care provin din aceleași familii să fie îngrijiți în aceeași famili,e cu atât mai mult în cazul acestora, fiind tripleți. Este firesc și natural să crească împreună”, a declarat Bogdan Lucian, director medical Spitalul Județean Baia Mare.

Asistenții maternali, o femeie de 53 de ani și fiica ei de 34 au experiență și, mai ales, suflet nobil.

„Am ales copiii pentru că îi iubesc foarte mult și am optat pentru serviciul ăsta să pot ajuta și alți copii. Nu vor fi despărțiți”, a explicat femeia.

„Abia am așteptat să ne putem întâlni. E un sentiment de nedescris. Eu mai am acasă 2 copii și suferința nu o poți măsura, mama e mamă. Toată lumea e fericită că vin bebelușii acasă, mai ales copiii. Emoții, cumpărături, pătuțuri câte 3, nu am știut ce mărime au, am luat totul…”, a adăugat fiica ei.

Peste 45 de zile, reprezentanții DGASPC Maramureș vor lua legătura cu mama biologică pentru a vedea dacă decide să renunțe definitiv la cei trei copilași.

Citește și: A dat şatra de romi din Baia Mare pe un job la Google în New York. Povestea de viaţă impresionantă a Rowenei Marin, tânăra romă care şi-a depăşit condiţia şi a ajuns să lucreze într-una dintre cele mai mari companii din lume