Moment fabulos cu Gigi Becali, povestit de părintele Pimen Vlad: „A scos o sacoşă, a numărat 30.000 de euro şi a zis: hai, ia de-aici şi Doamne ajută, ne auzim”

Patronul echipei FCSB, Gigi Becali, este cunoscut pentru faptul că este un credincios fervent, astfel că în fiecare an merge pe muntele Athos să petreacă câteva zile în singurătate şi rugăciune, ocazie cu care ajută şi financiar aşezările religioase româneşti din zonă.

25 apr. 2022, 10:09
Moment fabulos cu Gigi Becali, povestit de părintele Pimen Vlad: „A scos o sacoşă, a numărat 30.000 de euro şi a zis: hai, ia de-aici şi Doamne ajută, ne auzim”

Părintele Pimen Vlad, ctitorul unei chilii de pe muntele Athos, a povestit momentul fabulos în care l-a cunoscut pe Gigi Becali, când latifundiarul român l-a şi ajutat să-şi plătească datoriile acumulate cu construcţia chiliei.

„Nu aveam un leu în buzunar când am venit aici și-am luat chilia asta. Grecii îmi ziceau că sunt nebun. Dar aveam încredere în Maica Domnului că nu mă lasă. Încrederea în Dumnezeu nu te va dărâma niciodată!

Hai să vă zic o minune, cu un om din țară. Începusem de la zero, în 2005. Se adunau datorii, eu nu aveam un leu. Toată chilia o făceam pe datorie, am săpat în munte.

Am făcut primul zid, se adunau materiale, se adunau datorii. „O să-ți dea muncitorii în cap, oprește-te!”, îmi spuneau prietenii. „Eu nu fac aici casa mea, ci Casa Domnului, le ziceam”, povestește părintele în cadrul podcast-ului „Fain și simplu”, realizat de Mihai Morar.

Citeşte şi: Niculina Stoican, primul Paşte fără Petrică Mîţu Stoian. Tradiţia pe care o respectă în fiecare an: „Ar trebui să ne educe cumva mintea şi sufletul”

Părintele Pimen a relatat momentul în care Gigi Becali l-a ajutat să scape de datorii, deși nu îl cunoștea:

„Într-o zi oprește un Land Rover aici, ce mai făcea taximetrie, și coboară din el șase inși. Unul cu o pălărie de paie. Doamne ajută, ce faceți aici?. Muncim!. Merge?. Merge!. Datorii aveți?. Avem’. Cât?. 30.000.

„Dă, bă, sacoșa încoace!”. Și-i dă unul o sacoșă, scoate și numără 30.000 de euro! „Hai, ia de aici, Doamne ajută și ne auzim!”.

Îl trag pe unul de mânecă și-l întreb: Dar cine e?. Cum, nu-l știi?! E Gigi Becali!. Nu auzisem în viața mea de el. Nu am încercat să-l caut vreodată, nici de numele lui nu știam.

S-a dus la toate locașurile românești din Athos care aveau datorii, a plătit până s-a terminat sacoșa și a plecat acasă. El a ajutat cel mai mult”, a relatat părintele la podcastul respectiv.

Citeşte şi: Îţi mai aminteşti de Radu Coşarcă? Cu ce se ocupă acum fostul prezentator