Moment istoric! Papa Francisc a consimţit relaţiile între persoanele de acelaşi sex: Sunt copiii lui Dumnezeu şi au dreptul la familie!

Papa Francisc a făcut un anunţ istoric! Suveranul Pontif a declarat oficial că susține parteneriatul civil între persoanele de același sex. Această susţinere a Papei pentru comunitatea LGBT este o premieră şi este în opoziție cu poziția oficială a Vaticanului, dar și cu cea a predecesorilor săi, transmite Agenția Catolică de Știri.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 15:33
Moment istoric! Papa Francisc a consimţit relaţiile între persoanele de acelaşi sex: Sunt copiii lui Dumnezeu şi au dreptul la familie!

Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză”, a declarat Papa Francisc, vorbind despre abordarea sa în ce privește grija Bisericii Catolice față de comunitatea LGBT.

Papa a declarat că susţine implementarea prin lege a parteneriatului civil: „Trebuie să creăm o lege a parteneriatului civil. În acest fel, ei vor avea protecția legii. Eu m-am implicat în susținerea unor astfel de legi”.

Citeste si Momente istorice la Roma! Liderii marilor religii ale lumii s-au rugat împreună pentru victimele pandemiei

Suveranul Pontif a abordat subiectul parteneriatului civil în documentarul „Francesco”, care a avut premiera în 21 octombrie, ca parte a Festivalului de Film de la Roma. Documentarul prezintă abordarea Papei în legătură cu mai multe probleme sociale de o importanţă majoră: problema migranților, a refugiaților, sărăcia, rolul femeilor în societate, dar și atitudinea catolicilor asupra membrilor comunității LGBT.

Recent, Papa Francisc a surprins cu o afirmaţie neconvenţională, susţinând faptul că plăcerea – fie ea sexuală sau culinară – este lăsată de Dumnezeu: „Plăcerea vine direct de la Dumnezeu, ea nu este nici catolică, nici creştină, sau altceva, este pur şi simplu divină. Plăcerea de a mânca ne foloseşte pentru a ne păstra sănătatea mâncând, la fel cum plăcerea sexuală este făcută pentru a face iubirea să fie mai frumoasă şi pentru a garanta perpetuarea speciei”.


loading...