Moment ISTORIC: Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican

Suverana Marii Britanii s-a întlnit pentru prima oară cu noul Suveran Pontif. Regina Elisabeta a II-a a fost primită de Papa Francisc într-o audienţă privată, la Vatican.

RomaniaTV.net
03 apr. 2014, 17:51
Moment ISTORIC: Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican

Este pentru prima oară când Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se întâlneşte cu actualul lider al Bisericii Catolice.

Regina s-a aflat joi în Italia, pentru mai puţin de 24 de ore, însoţită de prinţul consort, Philip, duce de Edinburgh, la invitaţia preşedintelui italian Giorgio Napolitano.

După un prânz privat cu şeful statului italian, Giorgio Napolitano, la Palatul prezidenţial Quirinale, regina Elisabeta, care este de asemenea „guvernatorul suprem” al Bisericii Anglicane, s-a întâlnit cu Papa în cadrul unei „întrevederi informale”, potrivit surselor de la Vatican.

Întâlnirea cu Papa Francisc s-a desfăşurat într-o sală simplă alăturată marii săli Paul al VI-lea şi nu în Palatul pontifical, unde Suveranul Pontif s-a întâlnit cu preşedintele Barack Obama săptămâna trecută.

Este al cincilea Suveran Pontif pe care Regina Elisabeta îl cunoaşte în cei aproape 61 de ani de domnie. De când ea a urcat pe tronul Marii Britanii, Vaticanul a avut 7 Papi, iar Italia a fost condusă de 10 preşedinţi.