Moment penibil pentru un deputat AUR. După ce a declarat că a câştigat din alocaţia copiilor şi câştiguri la LOTO, parlamentarul și-a amintit de alte venituri

Un deputat de la AUR a declarat că singura sursă de venit constnantă pe care a încasat-o anul trecut a fost alocația de stat a celor doi copii ai săi.

22 apr. 2021, 09:48
Moment penibil pentru un deputat AUR. După ce a declarat că a câştigat din alocaţia copiilor şi câştiguri la LOTO, parlamentarul și-a amintit de alte venituri

Moment penibil pentru un deputat AUR. Ciprian Ciubuc a numit în declarația de avere o chirie agricolă de 980 de lei anual și un câștig la loto de 1.500 de lei.

Moment penibil pentru un deputat AUR. După ce a declarat că a câştigat din alocaţia copiilor şi câştiguri la LOTO

Parlamentarul a recunoscut stingher că a avut anul trecut venituri pe care nu le-a trecut în declarația de avere. Deputatul Alianței pentru Unitatea Românilor Ciprian Ciubuc a avut anul trecut cele mai modeste venituri dintre toți parlamentarii. El menționează alocația de stat a celor doi copii ai săi, 4.440 de lei, o chirie agricolă de 980 de lei și un câștig la loto de 1.500 de lei.

„Nu știu ce calcule ați făcut dumneavoastră. Este o declarație incompletă și o voi completă. Aveam o chirie agricolă de 980 de lei. Da, aia o aveam exact. Nu am știut că trebuie să trec și chiriile pentru case.”, a spus deputatul AUR.

Parlamentatul AUR și-a amintit brusc că mai are și o firmă, de unde a încasat dividende. El nu a menționat aceste lucruri nici în declarația de avere, nici în cea de interese.

„Proimo Profesionist Grup. Am fost singurul asociat în această firmă, nu am avut angajați și conform legii nu este obligatoriu să prezinți un raport contabil, așa ni s-a spus. Încă o dată vă zic, ca și dividende din Proimo Profesionist Grup, am încasat 7.386 de lei. Da, și mai am venituri pe care nu le-am declarat, de la cele două case pe care le închiriez. O să completez declarația de avere. Da. Da. Tata are proprietăți închiriate la Chișinău și ne-a mai susținut pe parcursul timpului.”, a mai spus el.

Din ultima declarație, reiese că deputatul Ciubuc a trăit anul trecut cu 10 lei pe zi. Mai mult, pe lângă sumele încasate din închirierea caselor sale, și-a amintit că îl ajută și tatăl cu sume de bani, periodic. Nici acestea nu apar în declarațiile depuse la Parlament, potrivit Digi 24.

Citeşte şi: AUR cere în continuare demisia sau demiterea lui Raed Arafat: „Nu am uitat că este artizanul măsurilor care au provocat daune economice şi chiar morţi”