Moment stânjenitor la întâlnirea lui Kadîrov cu Putin. Liderul cecen s-a făcut de râs: ”Dacă îmi permiteţi, aş vrea să mă laud puţin”

Vladimir Putin l-a primit luni, la Kremlin, pe liderul cecen Ramzan Kadîrov, unul dintre cei mai mari susţinători ai Moscovei, pentru a discuta despre războiul din Ucraina.

13 mart. 2023, 17:12
Moment stânjenitor la întâlnirea lui Kadîrov cu Putin. Liderul cecen s-a făcut de râs: ”Dacă îmi permiteţi, aş vrea să mă laud puţin”
Moment stânjenitor la întâlnirea lui Kadîrov cu Putin. Liderul cecen s-a făcut de râs

Moment stânjenitor la întâlnirea lui Kadîrov cu Putin. În cadrul acestei întâlniri, Kadîrov a reiterat că luptătorii ceceni din Ucraina vor ajuta Moscova să lupte până când va obține victoria.

Citește și Volodimir Zelenski, anunț de ultimă oră despre o posibilă întâlnire cu Vladimir Putin: ”Putem găsi orice format cu partenerii noștri”

Moment stânjenitor la întâlnirea lui Kadîrov cu Putin

În imaginile publicate de Administrația Prezidențială rusă, apare liderul cecen stând la aceiași masă cu țarul de la Kremlin. Liderul cecen are în mâini mai multe notițe de pe care a început la un moment dat să citească .

„Dacă îmi permiteţi, aş vrea să mă laud puţin” a spus Kadîrov.

Presa internațională susține că atunci când Kadîrov a început să citească de pe notiţele pregătite a întâmpinat dificultăţi în ceea ce priveşte pronunţia în rusă a unor cuvinte în ciuda faptului că dimensiunea scrisului de pe hârtii este considerabilă.

Ramzan Kadîrov l-a informat luni pe Vladimir Putin despre realizările sociale şi economice ale Ceceniei în 2022, se arată într-un comunicat al Moscovei.

„În 2022 am ocupat poziţii de frunte în Cecenia, o poziţie în diverse domenii”, a spus Kadîrov care a început să enumere o serie de proiecte şi „realizări”, inclusiv în ceea ce priveşte vaccinarea anti-Covid şi antigripală.

„Vladimir Vladimirovici, suntem deosebit de mândri de succesele din Groznîi. Capitala Republicii Cecene a fost desemnată cel mai bun oraş pentru afaceri (…) Fireşte, avem dificultăţi actuale, dar acestea sunt rezolvate datorită atenţiei şi sprijinului guvernului rus şi a instrucţiunilor dumneavoastră personale”, a subliniat liderul cecen, potrivit transcrierii din comunicatul Kremlinului.

Kadîrov a subliniat faptul că cecenii care luptă în Ucraina îi vor sta la dispoziția țarului de la Kremlin până la finalul războiului.

„Dragă Vladimir Vladimirovici, luptătorii Republicii Cecene servesc cu succes în zona operaţiunii militare speciale, executăm toate ordinele dumneavoastră şi ne propunem să acţionăm până la capăt. Locuitorii din regiune susţin pe deplin operaţiunea şi consideră că este necesară pentru a-şi atinge scopurile şi obiectivele. Vă mulţumim încă o dată pentru tot ceea ce faceţi pentru Republica Cecenă şi pentru întreaga Rusie, Federaţia Rusă. Nu vă vom dezamăgi, domnule preşedinte”, a promis Ramazan Kadîrov.

Vladimir Putin s-a arătat încântat de ”jurământul de credință” a liderului cecen căruia a ținut să îi mulțumească pentru ajutor.

„Nu am nicio îndoială (…) Văd cum luptă băieţii dumneavoastră şi vă rog să le transmiteţi cele mai bune urări, vă mulţumesc foarte mult”, a spus liderul de la Kremlin.

Citește și Olaf Scholz, avertisment pentru Vladimir Putin: „Trebuie să înţeleagă că nu va triumfa în Ucraina”