Momente de coşmar în Brazilia! Peste jumătate de milion de cazuri de coronavirus. Casa Albă a trimis ajutoare

Peste jumătate de milion de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost înregistrate până în prezent în Brazilia, care se află acum pe locul al patrulea în lume ca număr de decese cauzate de Covid-19. În ultimele 24 de ore, autorităţile sanitare braziliene au raportat 16.409 cazuri de infectare, astfel că totalul a ajuns la 514.849.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 07:56
Momente de coşmar în Brazilia! Peste jumătate de milion de cazuri de coronavirus. Casa Albă a trimis ajutoare

Brazilia se află pe locul al doilea în lume, după SUA, care au înregistrat peste 1,78 de milioane de cazuri. Bilanţul deceselor în ţara sud-americană este de 29.314. Statele Unite au înregistrat până în prezent cel mai mare număr de decese – 104.383. Locul al doilea este ocupat de Marea Britanie, cu 38.571, iar Italia se află pe locul al treilea, cu 33.415.

Preşedintele Jair Bolsonaro continuă să minimalizeze gravitatea situaţiei, iar duminică el a apărut călare la un miting al susţinătorilor săi care cereau să fie închisă Curtea Supremă pentru că îl anchetează, relatează The Guardian.

Citeşte şi: Preşedintele Braziliei, călare la miting. Apariţie controversată, când ţara a trecut de o jumătate de milionde infectaţi cu COVID-19

Tot duminică, administraţia de la Casa Albă a anunţat că va trimite Braziliei 2 milioane de doze de hidroxiclorochină (în ciuda avertismentelor speciliştilor privind riscul) şi 1.000 de ventilatoare.

Casa Albă a transmis într-un comunicat comun cu autorităţile braziliene că medicamentul va fi folosit ca tratament preventiv pentru lucrătorii sanitari aflaţi în prima linie.

„Va fi folosit de asemenea ca tratament pentru brazilienii care au fost infectaţi”, se mai arată în comunicat.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a oprit, săptămâna trecută, studiile pentru hidroxiclorochină din cauza efectelor secundare pe care le dă medicamentul.


loading...