Momente de groază în Băile Tuşnad. O ursoaică a intrat într-un centru pentru copii

O ursoaică cu trei pui a intrat într-un centru pentru copii din Băile Tuşnad şi în mai multe gospodării din staţiune, fără a răni pe cineva. Ursoaica va fi relocată, autorităţile solicitând autorizare, în acest sens, din partea Ministerului Mediului.

RomaniaTV.net
14 apr. 2016, 08:11
Momente de groază în Băile Tuşnad. O ursoaică a intrat într-un centru pentru copii

O ursoaică vine în fiecare seară în Băile Tuşnad, în căutare de hrană şi provoacă mari neplăceri localnicilor. Potrivit primarului, ursoaica a intrat chiar într-o cameră a centrului pentru copii din localitate, dar, din fericire, înăuntru nu se afla nimeni. De asemenea, a provocat stricăciuni la o casă de vacanţă din oraş, unde a intrat, a dărâmat frigiderul şi a mâncat ce a găsit în interior.

În urma reclamaţiilor primite, primarul a alertat Agenţia de Protecţia Mediului (APM) şi gestionarul fondului de vânătoare „Sfânta Ana”, care au monitorizat situaţia la faţa locului.

Directorul APM Harghita, Domokos Laszlo, a declarat pentru AGERPRES că specialiştii au ajuns la concluzia că ursoaica trebuie relocată pe un alt fond de vânătoare mai îndepărtat, cu acordul gestionarului fondului respectiv şi după ce se obţine aprobarea de la Ministerul Mediului.

Acţiunea de relocare va fi efectuată de membri ai fondului de vânătoare din zonă şi de specialişti de mediu, care fac parte din echipa de intervenţie constituită special pentru astfel de situaţii, în cadrul proiectului european „Life Ursus”.

Vezi şi: Un urs a terorizat un sat întreg din Argeş. O maşină, atacată de două ori în trei zile