Momente de groază pentru halterofila Andreea Cotruța, câștigătoare a 3 medalii de aur la Campionatele Europene: ”Am văzut îngeri, oameni care zburau în jurul sălii, apoi am căzut”

Andreea Cotruța, 19 ani, a îmbogățit palmaresul României la Europenele de la Yerevan, ea cucerind titlurile la total, smuls și aruncat de la categoria 55 de kilograme.

17 apr. 2023, 15:36
Momente de groază pentru halterofila Andreea Cotruța, câștigătoare a 3 medalii de aur la Campionatele Europene: ”Am văzut îngeri, oameni care zburau în jurul sălii, apoi am căzut”

Intrată ultima în concurs la 55 kg, Andreea a trecut printr-un episod înfricoșător atunci când executa a doua tentativă la 110 kg, stilul aruncat. A ridicat haltera, dar nu a putut duce până la capăt încercarea. S-a prăbușit pe spate și a leșinat.

Medicul competiției a urcat repede pe podium pentru a-i acorda ajutor, însă românca se ridicase deja în picioare și se îndrepta spre sala de încălzire.

Întrebată, după concurs, ce se întâmplase, sportiva a avut o declarație șocantă.

„Nu știu”, a declarat ea după terminarea concursului pentru site-ul federației internaționale. „Am văzut îngeri, oameni care zburau în jurul sălii, apoi am căzut”, a adăugat Andreea, potrivit Gsp.

A avut la dispoziție doar un minut pentru a se recupera și a încerca din nou, ultima tentativă din concurs, la 110 kg. „Nu voi rata, o să reușesc aruncarea asta”, și-a spus sportiva. A băut multă apă, antrenorul i-a aplicat câteva palme ușoare pentru a o trezi, apoi s-a întors în sala de concurs și a reușit să ducă până la capăt încercarea.

Citește și: Veste neagră despre Simona Halep. Anunţul oficial care îi îngroapă cariera: adio, tenis!

O mai putea depăși totuși ucraineanca Svitlana Samuliak, care s-a încumetat la 112 kg, dar fără succes. Andreea Cotruța a cucerit titlul european la stilul aruncat, după ce reușise aceeași performanță și la smuls, cu 91 kg.

Românca și-a completat tridentul aurit cu prima poziție la total, 201 kilograme, fiind urmată de Samuliak, 199 kg, și de Izabella Yaylyan din Armenia, 196 kg.

Cu o zi înainte, Mihaela Cambei izbutise aceeași performanță, trei medalii de aur, la categoria 49 kg, în timp ce Valentin Iancu cucerise argintul la stilul aruncat și bronzul la smuls și total la 55 kg în concursul masculin.

România se află pe primul loc în clasamentul pe medalii al Campionatelor Europene de la Yerevan, cu un total de 11 distincții, dintre care 6 de aur. Întrecerea continentală continuă până pe 23 aprilie.

Citește și: Probleme grave de sănătate pentru Mircea Lucescu. „Am dureri. Eram plin de sânge!”