Momente de panică în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi. Un deţinut a fost înjunghiat

Un bărbat de 26 de ani, închis în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi, a ajuns, miercuri, la Spitalul de Urgenţă din localitate, în stare gravă, după ce a fost înjunghiat de mai multe ori de un alt deţinut.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 12:13
Momente de panică în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi. Un deţinut a fost înjunghiat

Incidentul s-a petrecut în camera de detenţie, când, între bărbatul de 26 de ani şi colegul lui, a izbucnit un conflict spontan. În urma altercaţiei, tânărul a fost dus de urgenţă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, unde medicii l-au operat pentru că avea mai multe răni grave.

„Din primele cercetări reiese că persoana privată de libertate a fost agresată cu un obiect înţepător în camera de deţinere. Altercaţia a avut loc pe fondul unui conflict spontan cu un alt deţinut, în vârstă de 27 de ani şi care este condamnat la cinci ani şi patru luni pentru tentativă la omor. Ancheta internă este încă în curs. S-a solicitat transportul persoanei private de libertate de la Spitalul de Urgenţă Galaţi către un spital penitenciar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi, Simona Costache, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: SINUCIDERE în puşcărie. Un arestat s-a SPÂNZURAT cu şireturile în Pentenciarul Galaţi

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi va face acest transfer în cursul zilei de joi.

„Am fost solicitaţi să transferăm la spitalul penitenciar din Bucureşti o persoană privată de libertate care a fost anterior operată la Spitalul de Urgenţă Galaţi, după ce a suferit mai multe plăgi tăiate în zona toracelui”, a declarat directorul SJA Galaţi, Mihai Polinschi

Victima este încarcerată la Penitenciarul Galaţi pentru trafic de persoane, având de executat o pedeapsă privativă de libertate de peste opt ani