Momente de panică la Vatican! Papa Francis a ajuns din nou pe patul de spital

Papa Francisc nu a putut susține discursul la audiența săptămânală de miercuri, deoarece a ajuns din nou pe patul de spital. Care este motivul pentru care suveranul pontif a avut nevoie de intervenția medicilor.

28 feb. 2024, 18:06
Momente de panică la Vatican! Papa Francis a ajuns din nou pe patul de spital
Momente de panică la Vatican! Papa Francis a ajuns din nou pe patul de spital

Papa Francisc a fost dus la un spital din Roma pentru un control, fiind bolnav de gripă. Din acest motiv, suveranul pontiv, ajuns la onorabila vârstă de 87 de ani, a fost nevoit să delege un consilier care să susțină discursul de la audiența săptămânală de miercuri în locul său.

Citește și: Ce mâncăruri preferă mai marii lumii. Papa Francisc are pe masă mâncăruri simple, iar Vladimir Putin a călcat pe urmele lui Stalin

Papa Francisc nu are cea mai bună perioadă, din punct de vedere al sănătății, motiv pentru care a anulat întâlnirile pe care le avea programate sâmbătă și luni. Vaticanul a anunțat că nu există motive de îngrijorare, deoarece suveranul pontif trece doar printr-o gripă ușoară. Duminică, el s-a adresat mulțimii din Piața Sfântul Petru în mod normal, pentru a transmite Angelus.

„Dragi frați și surori, sunt încă puțin răcit”, a spus Papa Francisc la audiența de miercuri, anunțând că altcineva va citi cateheza sa despre invidie și lăudăroșenie, două dintre cele șapte păcate de moarte.

La sfârșitul audienței, cu vocea răgușită și cu o tuse seacă, Papa a luat cuvântul pentru a-i saluta pe unii dintre credincioşi şi pentru a lansa apeluri la pace, aşa cum obişnuieşte.

El a vorbit despre conflictele din Ucraina, Israel şi teritoriile palestiniene, precum şi recentele atacuri mortale împotriva unei biserici catolice şi a unei moschei din Burkina Faso.

După audiența generală, Papa Francisc a mers la Spitalul Gemelli „pentru câteva analize”, apoi s-a întors la Vatican.

Citește și: Marcel Ciolacu nu s-a dus cu mâna goală la Papa Francisc și Georgia Meloni! Cadourile dulci pe care le-a dus premierul din România