Momente grele pentru Larisa Iordache, aproape şi-a pierdut un rinichi: „Au fost două operaţii grele”

Larisa Iordache a trecut prin extrem de multe greutăți, pe parcursul anilor în care a făcut gimnastică de performanță.

22 iul. 2023, 21:56
Momente grele pentru Larisa Iordache, aproape şi-a pierdut un rinichi: „Au fost două operaţii grele”
Dieta ţinută de Larisa Iordache

Larisa Iordache ne-a vorbit despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat de-a lungul timpului. Tot problemele de sănătate au fost și cele care i-au pus punct carierei, într-un moment în care nimeni nu se aștepta. Pe lângă problemele la picioare cu care s-a confruntat aceasta, vedeta a avut mari dureri și la rinichi, fiind chiar pe punctul de a-și pierde unul dintre ei.

Larisa Iordache a făcut marele anunţ. „Pentru o femeie este un moment cu totul special”
„Apa este foarte importantă. Eu nu prea am băut cât a trebuit, lucru care nu e bine. Cred că și din cauza asta eu am și avut crizele renale, care s-au întâmplat în timpul competițiilor sau în alte momente ale vieții mele. Au început în 2018 și erau de alea de mă târam pe jos de durere și nu voiam să chem salvarea. Mama spunea mereu să o chemăm și când venea mă găseau în pat și nu mă puteam mișca. Îmi reveneam, dar niciodată nu am luat asta în serios. După ce m-am retras din gimnastică, am trecut prin două operații, foarte multe crize, care sunt foarte dureroase. Între timp, mi s-a format o piatră mare, iar anul trecut, în 2022, m-am operat de două ori.”, a declarat Larisa Iordache, în cadrul emisiunii Oracolul Vedetelor, de la Spectacola și Dc News.

 

Larisa Iordache, operată de două ori la rinichi
Dacă vedeta a tratat la început cu superficialitate această problemă, în scurt timp, aceasta avea să ajungă direct pe masa de operație, unde doctorul i-a spus cu sinceritate că există mai multe ipoteze în cazul ei.

„Am ajuns la spital cu criză, cu febră, infecție, am avut noroc să dau de un medic foarte bun, care s-a ocupat de mine foarte bine. M-a pregătit cu ce se poate întâmpla. Am intrat în operație, mi-a montat un stent aproape o lună, pentru a putea elimina lichidul și infecția care se formase. Riscam să-mi pierd rinichiul. După o lună de zile, m-a operat din nou și medicul mi-a spus că trebuie să am noroc, ca să se spargă toată pietricica, pentru că era destul de mare. Dacă nu, trebuia să-mi mai pună un stent o lună de zile și să mă opereze iar. Și aici intervine partea psihologică. Am reușit din fericire să scap, iar după 2 săptămâni mi-am revenit la ritmul normal, am mai făcut tratament, iar acum sunt foarte bine, dar am mare grijă. Beau apă mai mult decât o făceam înainte.”, ne-a mai mărturisit aceasta.

Ce reguli îi impune Larisa Iordache lui Cristian Chiriță în relație. Gimnasta e cu ochii pe el: „Am trasat bine limitele”
Terapia a ajutat-o extrem de mult
În tot acest proces de vindecare, Larisa Iordache spune că terapia a avut un rol semnificativ. Chiar dacă la început nu a crezut în acest lucru, sportiva este sigură că și cu ajutorul ei a reușit să-și depășească problemele.

„Eu am lucrat foarte mult cu mine emoțional, psihic. Făcând și terapie, am învățat lucrurile astea și tot timpul spuneam că o să reușesc mereu. Timp de o lună de zile (n.r. când trebuiau să se refacă rinichii), eu am lucrat foarte mult cu mine, eu cred mult asta, m-a ajutat pe parcursul performanțelor mele, această mentalitate.”, a mai declarat Larisa.