Momente teribile pentru Maria Cârneci. A cântat la Crevedia cu puțin timp înainte de explozie: „Am fost aproape de bubuială. Ce înseamnă o zi, Doamne”

Explozia de la Crevedia a șocat și a îndoliat o țară întreagă! Imaginile cumplite ale dezastrului și bilanțul răniților și al decedaților nu are cum să nu cutremure chiar și cel mai insensibil suflet.

28 aug. 2023, 16:35
Momente teribile pentru Maria Cârneci. A cântat la Crevedia cu puțin timp înainte de explozie: „Am fost aproape de bubuială. Ce înseamnă o zi, Doamne”
Maria Cârneci a fost la Crevedia chiar înainte de exploza devastatoare: „Ce înseamnă Doamne-Doamne. E totul foarte fragil”

Evenimentul tragic de la Crevedia a produs un puternic impact asupra întregii țări, șocând comunitatea care nu putea să bănuiască că o situație similară cu cea de la Colectiv s-ar putea repeta vreodată. Mai multe deflagrații au avut loc la o stație de GPL, rezultând până în prezent în două pierderi de vieți omenești și peste 50 de răniți în stare gravă. Numeroase persoane și-au manifestat în aceste zile solidaritatea față de victimele care și-au pierdut locuințele în incendii, precum și față de cei internați în spitale, aflați în nevoie urgentă de transfuzii de sânge. Chiar și personalitățile publice au reacționat în fața acestei tragedii. Celebra intrerpretă, Maria Cârneci a dezvăluit că se aflase în Crevedia chiar cu o zi înaintea acestui eveniment teribil.

Citește și: Bilanțul victimilor exploziei de la Crevedia – Până la acest moment, 12 pacienți au fost transferați în străinătate

„Hai să vă spun ceva? Ați văzut bubuiala, explozia? Să mor de vă mint că eu vineri am cântat acolo. Am cântat în localitatea aia, e un sat, am avut eveniment acolo. Am avut o recepție de prispă și eram aproape de bubuială. La nuntă așa se spune, recepție de prispă, de la nașul o pereche de adidași. Pe cuvânt dacă vă mint (nr. s-a speriat), ce înseamnă Doamne Doamne de acolo. Ce înseamnă o zi. Doamne… E totul foarte fragil (nr. viața)”, a declarart Maria Cârneci, potrivit wowbiz.

Chiar Gabriela Cristea a fost profund afectată de acest dezastru. Celebritatea și-a împărtășit gândurile pe platformele de socializare, exprimându-și îngrijorarea pentru cei apropiați victimelor tragediei din Crevedia, dar și pentru cei care continuă să alimenteze vehiculele lor de la stațiile de GPL. Chiar dacă situații similare nu au avut loc anterior, Gabriela Cristea a menționat că întotdeauna a încercat să evite autovehiculele care funcționează pe acest tip de combustibil.

Gabriela Cristea despre dezastrul de la Crevedia

„Vor fi oameni care se vor plăti pentru tragedia asta. Ar trebui, cumva, să ne trezim. Trăim într-o perioadă în care tehnologia ne poate ajuta, dar ne poate și distruge în același timp. Recunosc că pentru mine întotdeauna a fost așa, o nebuloasă asta cu GPL-ul. Și vă mai spun ceva: mi-a fost foarte frică dintotdeauna de stațiile astea GPL instalate în mașini și când a trebuit să merg cu un taxi, am cerut să vină unul care să nu fi avut instalată stație. Nu mă întrebați de ce, dar pur și simplu am simțit că ar putea să fie periculoasă.”, a spus Gabriela Cristea pe rețelele de socializare.

Și Simona Gherghe are o poveste similară, însă petrecută în Grecia. Vedeta și-a adus aminte de o asemenea întâmplare la care chiar ea a luat parte, dar care a avut un cu totul alt deznodământ.

„Pe 17 august, am o poveste similara in Grecia, pe autostrada Corinth-Atena. Un camion cu gaz lichefiat a luat foc, exista pericol imens de explozie. M-am gandit instant la Mihailesti. Eram la stiri atunci… Ce au facut grecii? Au evacuat de la km 39, pana la km 57!!! Pe o raza de 18 km!!!  Inclusiv drumul vechi! Am stat peste 8 ore in trafic, o grecoaica ne-a exlicat ce stia de la radio si sfatul autoritatilor sa tragem pe dreapta. Sa nu inaintam. Nici nu se putea, de altfel. Blocasera inclusiv drumul vechi. Politistii, extrem de calmi, ofereau toate informatiile. Am stat 8 ore in trafic, pe 40 se grade, cu doi copii in masina. Am pierdut avionul. Dar… NU a murit nimeni, NIMENI nu a fost ranit! Pentru ca au avut proceduri si au facut evacuare ca la carte. Au redeschis autostrada dupa vreo 9 ore. N-am auzit pe nimeni sa alerge sa vada focul. Sa se buluceasca. Sa se revolte.Toti au inteles”, a scris Simona Gherghe pe Facebook.

Citește și: Smiley, revoltat după explozia de la Crevedia. Ce mesaj a transmis pe Internet: „Ni se trage de la șmecherie”