Accident terifiant în gara din Bacău. O fetiţă de 13 ani a fost spulberată de locomotiva unui tren

O fetiţă în vârstă de 13 ani a fost transportată în stare gravă la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, după ce a fost lovită în plin de locomotiva unui tren într-o gară din Bacău.

26 ian. 2022, 14:51
Accident terifiant în gara din Bacău. O fetiţă de 13 ani a fost spulberată de locomotiva unui tren

O fetiţă în vârstă de 13 ani a fost spulberată de locomotiva unui tren, în gara din Bacău, în ziua de marți 25 ianuarie.

Copila a fost transportată în stare gravă la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, după ce a traversat neregulamentar calea ferată dintr-o gară din Bacău şi a fost lovită de o locomotivă.

Accident grav între un microbuz şi un autobuz, în Mangalia

Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar  în filmare se poate observa cum fetiţa sare un gard despărţitor, iar apoi, fără să se asigure, încearcă să traverseze calea ferată, deşi locomotiva era la doar câţiva metri.

Medicii de la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” din Iaşi au efectuat o intervenţie chirurgicală de zece ore, în timpul căreia au replantat piciorul unei fete de 13 ani, victimă a unui accident feroviar care a avut loc marţi în Gara Bacău.

Managerul Spitalului de Pediatrie, Alina Belu, a declarat că fata a fost operată în cursul nopţii de marţi spre miercuri, de o echipă mixtă, în Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie.

„A fost adusă la noi cu o stare generală gravă, conştientă, cu leziuni multiple, care au fost investigate imagistic. Imediat a fost dusă în blocul operator şi, sub coordonarea unei echipe multidisciplinare, a fost stabilizată”, a declarat dr. Tamara Solange Roşu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

După o intervenţie chirurgicală care a durat zece ore, s-a reuşit replantarea antepiciorului drept, cu stabilirea vascularizaţiei. Post operator fata a fost internată în clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului.

„În acest moment copilul este detubat, este conştientă, stabilă hemodinamic şi respirator. Intervenţia chirurgicală a avut scopul de a realiza replantarea membrului amputat şi de a asigura viabilitatea membrului. După 24-36 de ore de la această intervenţie, după ce avem confirmarea viabilităţii membrului replantat, vom efectua intervenţii chirurgicale de construcţie a tuturor elementelor anatomice pentru a conferi şi funcţionarea membrului. Cu siguranţă va fi nevoie de măcar încă două intervenţii chirurgicale. Una va fi efectuată mâine (joi – n.red.) pentru reconstrucţia structurilor tendinoase şi a structurilor nervoase pentru asigurarea funcţiei piciorului. Probabil că în cursul zilei de sâmbătă sau duminică va urma o intervenţie chirurgicală de acoperire a unor defecte foarte largi”, a declarat dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie.

Potrivit medicului de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, unde fetița a fost internată de urgență, copila este conștientă, iar starea este stabilă.

„În acest moment, copilul este detubat, stabil, conştient, cooperant, stabil hemodinamic. Din fericire, prima intervenţie chirurgicală efectuată aseară de revascularizare a membrului inferior stâng amputat a fost cu succes”, a transmis Sidonia Susanu, medic chirurg la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Marti, 25 ianuarie, polițiștii Postului de Poliție T.F Bacău, în timp ce desfășurau activități specifice la peronul stației CFR Bacău, s-au sesizat din oficiu despre faptul că, o locomotivă izolată, aflată în mers, a surprins și accidentat o tânără care traversa calea ferată.

Accident grav lângă Capitală. Femeie lovită în plin de o maşină a Ambasadei SUA

„Polițiștii au stabilit că, o minoră de 13 ani, din Bacău ar fi traversat liniile de cale ferată trecând prin trenul oprit la linia II, după care ar fi escaladat gardul despărțitor al celor două linii și fără să se asigure, ar fi sărit în gabaritul liniei I, moment în care a fost surprinsă și accidentată de locomotivă.

La fața locului a intervenit un echipaj medical care i-a acordat tinerei îngrijiri medicale și au transportat-o la spital. Ulterior, a fost transportată cu un elicopter la o unitate medicală din Iași. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.” a transmis Catalina Paduraru, purtator de cuvant IPJ Bacau