Momentul în care două autocare s-au ciocnit violent. VIDEO cu accidentul cu multiple victime

Săptămâna şi accidentul de cod roşu în Turcia. După ce, joia trecută, 11 persoane au murit într-un carambol, vineri s-a produs o nouă coliziune foarte gravă.

05 ian. 2024, 12:35
Momentul în care două autocare s-au ciocnit violent. VIDEO cu accidentul cu multiple victime

Un nou accident grav s-a produs vineri în Turcia. Cel puțin două persoane au murit și opt au fost rănite în această dimineață pe o autostradă din Turcia, într-un accident în care au fost implicate două autobuze și un camion.

Pasagerii unui autobuz mergeau la o ceremonie de comemorare
Șoferul unui autobuz care nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a pierdut controlul volanului a fost cel care a provocat accidentul, în satul Karakurt, districtul Sarikamish din Kars, relatează postul de televiziune NTV, citat de fanatik.ro.

Guvernatorul din Kars, Ziya Polat, care a fost la locul accidentului, le-a declarat reporterilor că două persoane și-au pierdut viața, iar dintre cele opt persoane rănite, două se află în stare gravă.
Plan roşu de intervenţie. Carambol cu trei maşini şi nouă victime pe centura Sibiului

Unul dintre autobuzele implicate în accident transporta persoane care mergeau la o ceremonie de comemorare la Sarıkamış, organizate de Asociaţia Kocaeli Sarıkamış, el fiind închiriat de municipalitatea Derince la cererea asociaţiei.

Nu mai departe de săptămâna trecută, zece persoane au murit și 61 au fost rănite într-un accident în care au fost implicate şapte vehicule pe tronsonul Sakarya al autostrăzii Nord Marmara.

Ca şi accidentul de vineri, în care zăpada, gheaţa şi ceaţa au jucat un rol determinant, şi cel de  joia trecută s-a produs tot din cauza vremii. Ca urmare a ceții dense un vehicul a lovit un camion, iar şoferii din mașinile din spate au observat prea târziu accidentul și nu au mai apucat să frâneze.

“Inițial, o mașină a lovit un camion. Apoi alte vehicule au venit din spate și au fost implicate în coliziunea în lanț. Unele dintre victime a fost secerate în timp ce coborau din vehicule”, a explicat guvernatorul provinciei Sakarya.

Unul dintre cele mai grave accidente ale ultimilor ani s-a produs în august 2022, în Gaziantep, unde 16 persoane şi-au pierdut viaţa, între care doi paramedici, trei pompieri şi doi jurnalişti.

Echipajele de salvare sosite la un alt accident, precum şi un autovehicul pentru transmisii în direct al agenţiei de ştiri Ihlas, au fost lovite în plin de un autobuz de pasageri, al cărui şofer nu a putut frâna la timp.

Cel puțin 11 persoane au fost ucise și peste 50 au fost rănite într-un accident rutier produs joi dimineață, 28 decembrie, în nord-vestul Turciei.

Potrivit presei locale, accidentul s-a produs pe autostrada Marmara Nord, din provincia Sakarya.

Cel puțin 11 persoane au fost ucise și peste 50 au fost rănite într-un accident rutier produs joi dimineață, 28 decembrie, în nord-vestul Turciei.

Potrivit presei locale, accidentul s-a produs pe autostrada Marmara Nord, din provincia Sakarya. Accidentul a implicat șapte vehicule, inclusiv trei autobuze și un camion, notează publicația Hurriyet.

Accident rutier devastator în Bulgaria! Un autocar cu turiști români s-a ciocnit cu un TIR turcesc. Sunt cel puțin zece victime

Accident rutier devastator în Bulgaria. Cel puțin 10 persoane au fost rănite în accident. Un autocar plin cu turiști români s-a ciocnit cu un camion turcesc.

Serviciile de urgență au fost anunțate în legătură cu accidentul și au trimis la fața locului echipe de poliție, pompieri și salvatori.

Citește și Accident grav între o ambulanță și două mașini pe Bulevardul Timișoara din Capitală! Linia 41 este blocată

Rapoartele preliminare indică implicarea unui autocar românesc, condus de un șofer în vârstă de 36 de ani, care se îndrepta spre Byala sau Sofia. Autobuzul a virat brusc la stânga, rezultând o coliziune cu un camion turcesc condus de un șofer în vârstă de 50 de ani care se deplasa în direcția opusă, spre Ruse.

În urma coliziunii, autobuzul a virat la dreapta, rămânând pe banda sa de circulație. Șoferul și pasagerii au suferit răni și au fost transportați rapid la spitalul din Ruse cu trei ambulanțe. Alte persoane implicate au fost evaluate medical la fața locului, suferind răni minore, în principal din cauza cioburilor de sticlă.

Citește și 11 morți și peste 50 de răniți într-un accident în lanț. Tragedie pe o autostradă din Turcia înainte de Revelion