Momentul în care o girafă şi puiul ei au fost salvaţi de pe o insulă inundată. Finalul fericit al unui proiect de 15 luni, în care 9 animale pe cale de dispariție au fost de la înec VIDEO

Organizaţiile care luptă pentru conservarea faunei sălbatice şi-au văzut încununate de succes o parte din eforturi, nouă girafe pe cale de dispariţie fiind salvate de la moarte de pe o insulă inundată din Kenya.

13 apr. 2021, 21:11

Ultimele salvate au fost un pui numit Noelle și mama sa, Ngarikoni, care au fost încărcați pe aceeași barjă care le-a transporta şi pe celelalte girafe, 10 km de-a lungul Lacului Baringo până la Roku Conservancy. Barja a traversat ceea ce a fost odată o peninsulă unde mergea de obicei la păscut, dar ploile intense au blocat accesul girafelor pe continent și le-au „întemnițat” pe acestea pe insula Longicharo. Ultima girafă femelă, Ngarikoni, a născut-o pe Noelle în timp ce se afla pe insulă și ele au fost ultimele girafe salvate, ca urmare a îngrijirii suplimentare necesare pentru a transborda o girafă atât de tânără.

Ușurarea și emoția au cuprins echipa de salvare, în timp ce micuța Noelle a coborât cu încredere de pe barjă și a ajuns pe uscat, urmată de mama ei, marcând încheierea cu succes a acestei ambițioase salvări”, au spus salvatorii, într-un comunicat preluat de Daily Mail.

Citeşte şi O femeie a omorât o girafă şi s-a pozat cu inima ei: „Cadoul „perfect” de Valentine’s Day”

Prima misiune de salvare a avut loc în decembrie 2020, când a fost adusă pe continent o girafă nubiană pe nume Asiwa. Două femele tinere, Susan și Pasaka, au fost salvate la câteva săptămâni după aceea, iar cele patru femele adulte rămase, Ngarikoni, Nalangu, Awala și Nasieku, și un mascul adult, Lbarnnoti, au fost mutate de pe insulă anul acesta.

Citeşte şi Singura girafă din România a murit. Care este cauza decesului


loading...
Partenerii noștri