Momentul în care un luptător SAS a îndreptat arma către o maşină care încerca să spargă barajul poliţiei. Reacţia IPJ: „Scopul a fost acela de a înlătura pericolul la adresa dispozitivului de ordine şi a protestatarilor”. VIDEO

Protestul fermierilor şi transportatorilor ia amploare şi, odată cu el, tensiunile ajung la cote maxime. La Constanţa, situaţia a devenit tensionată, iar luptătorii trupelor speciale au scos mitralierele la indivizii care făceau scandal.

14 ian. 2024, 00:01
Momentul în care un luptător SAS a îndreptat arma către o maşină care încerca să spargă barajul poliţiei. Reacţia IPJ: „Scopul a fost acela de a înlătura pericolul la adresa dispozitivului de ordine şi a protestatarilor”. VIDEO

Zeci de protestatari au ieşit, sâmbătă seara, pe Centura Constanţei şi au blocat bulevardul Aurel Vlaicu. Ei au fost opriţi la un moment de forţele de ordine care nu i-au mai lăsat să înainteze.

Momentul în care un luptător SAS a îndreptat arma către o maşină care încerca să spargă barajul poliţiei

Protestatarii au continuat să huiduie şi să claxoneze, iar forţele de ordine au scos armele din dotare ca să îi intimideze şi, astfel, să liniştească spiritele.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au explicat că este vorba despre arme neletale şi că gestul luptătorului SAS de a îndrepta arma către maşina care încerca să spargă barajul poliţiei se justifică prin faptul că s-a încercat „înlăturarea pericolului la adresa dispozitivului de ordine şi la adresa protestatarilor„.

Citeste si Mai multe vămi din ţară, blocate de protestul fermierilor şi transportatorilor. La Nădlac, Siret și Albița, protestatarii şi-au parcat utilajele astfel încât nicio maşină să nu mai poată trece

Reacţia IPJ Constanţa: „Scopul a fost acela de a înlătura pericolul la adresa dispozitivului de ordine şi a protestatarilor”

În seara de 13 ianuarie a.c în timpul protestului transportatorilor din municipiul Constanţa unul dintre participanții la trafic nu a respectat dispozițiile poliţiştilor aflați în dispozitiv şi s-a îndreptat cu autoturismul către participanții la acțiunea de protest precum şi către efectivele e dispozitivul de ordine şi siguranţă publică.

În acest context un luptător din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale pentru a înlătura pericolul la adresa dispozitivului de ordine şi la adresa protestatarilor, s-a poziționat cu genunchiul stâng pe vehiculul condus de persoana respectivă şi a îndreptat arma din dotare către blocul motor al vehiculului.

Menționăm că este vorba despre o armă de vânătoare cu muniție neletală„, a transmis IPJ Constanţa.

Citeste si Codruţa Cerva, scandal-monstru cu poliţiştii de la Rutieră în plin centrul Capitalei. Protestatara a rămas fără permis şi s-ar putea alege cu dosar penal pentru ultraj. VIDEO