Momentul prăbuşirii avionului de luptă al ruşilor, în Siberia, surprins de camerele VIDEO. Aeronava a căzut ca o piatră din cer, direct peste un bloc

Momentul prăbuşirii unui avion Su-30SM, duminică, într-o zonă rezidențială din Irkuţk a fost înregistrat de camere video.

23 oct. 2022, 19:43
Momentul prăbuşirii avionului de luptă al ruşilor, în Siberia, surprins de camerele VIDEO. Aeronava a căzut ca o piatră din cer, direct peste un bloc

Pe rețelele de socializare au apărut înregistrări ale accidentului, realizate de rezidenţii din Irkuţk. Filmarea arată cum un avion militar cade ca o piatră din cer, în oraș. O explozie puternică este vizibilă la locul accidentului, urmată de fuioare groase de fum negru.

Potrivit Direcției Principale a Ministerului Situațiilor de Urgență pentru Regiunea Irkuţk, informații despre pierderea comunicării cu piloții aeronavei Su-30SM care făcea un zbor de , probă au fost primite la ora locală 17.50, iar la ora 18.20 a apărut prima confirmare despre prăbușirea avionului de luptă.

Se precizează că avionul a căzut pe o clădire rezidențială cu două etaje la adresa: 2nd Sovetsky Lane, 4. Imobilul a fost cuprins de un incendiu, care a fost localizat în 40 de minute. Ambii piloți au murit în accident, nefiind victime în rândul populației.

Citeşte şi Aeronavele rusești cad ca muștele. Un avion de vânătoare s-a prăbușit peste o casă în Siberia

Șeful regiunii, Igor Kobzev, a plecat imediat spre locul respectiv. În urma unei ședințe a Comisiei pentru Situații de Urgență, acesta a spus că va fi acordată toată asistența necesară locuitorilor blocului în care s-a prăbușit avionul. Kobzev a precizat că printre păgubiţi se aflau două familii , în total cinci persoane. „M-am întâlnit cu toţi păgubiţii. Am rezolvat toate problemele referitoare la asistența necesară. Marți, familiile vor primi 100.000 de ruble, care sunt prevăzute de legea regională” , a spus Kobzev.

Citeşte şi Avion prăbuşit, la bord se aflau mulţi milionari. A fost găsită epava după ore de căutări