Mona Pivniceru şi-a ANULAT prima întâlnire oficială cu Viviane Reding

Ministrul Mona Pivniceru a ratat ocazia să se întâlnească cu Viviane Reding, comisarul european pentru Justiţiei. Purtătoarea de cuvânt a Vivianei Reding a declarat, pentru "Gândul", că întâlnirea Reding-Pivniceru, programată pentru miercuri, a fost anulată pentru că în "agenda ministrului român a intervenit o schimbare".

RomaniaTV.net
20 sept. 2012, 16:04
Mona Pivniceru şi-a ANULAT prima întâlnire oficială cu Viviane Reding

Întâlnirea ar fi avut loc în contextul în care Pivniceru a demarat procedura de selecţie a viitorului procuror general şi a procurorului şef al DNA. Întâlnirea urma să aibă loc la Viena, în cadrul Conferinţei Miniştrilor Justiţiei din Consiliului Europei. Ministrul Pivniceru a explicat prin intermediul consilierei sale că şi-a anulat deplasarea la Viena pentru că de la biroul Vivianei Reding a fost informată că nu era posibilă o discuţie pe larg cu comisarul european.

Cristina Manda, consilieră a ministrului Pivniceru, a explicat că, în cadrul conferinţei de la Viena, ministrul Justiţiei ar fi avut posibilitatea doar să „dea mâna” cu comisarul Reding în cadrul unei cine informale. Reprezentanta MJ a mai precizat că Pivniceru a fost ţintuită în Bucureşti şi de şedinţa de Guvern de miercuri dimineaţă şi de întâlnirea cu procurorii din CSM de joi.

„Practic nu s-a putut stabili în marja acestei întâlniri o bilaterală. Cabinetul Reding ne-a anunţat clar că nu se poate stabili o bilaterală. În acestă seară la Viena s-a organizat o cină şi aceea era întâlnirea. Ceva de genul: ‘Bună seara. Eu sunt Pivniceru. Buna seara. Eu sunt Reding’. Era pur şi simplu o cunoaştere informală. Cabinetul Reding ne-a transmis că agenda doamnei Reding este foarte încărcată şi că nu era posibilă o întâlnire. Adică în acestă seară la Viena doar s-ar fi salutat, dar discuţia mai importantă nu putea avea loc”, a declarat Cristina Manda.

Potrivit consilierilor comisarului pentru Justiţie, ministrul Mona Pivniceru avea miercuri, 19 septembrie, programată o întâlnire cu comisarul Viviane Reding. Întâlnirea urma să aibă loc în cadrul Conferinţei Miniştrilor Justiţiei din cadrul Consiliului Europei care are loc între 19 şi 21 septembrie la Viena. „Vicepreşedinta Reding avea programată o întâlnire cu ministrul Justiţiei din România. Întâlnirea care urma să aibă loc în cadrul conferinţei de la Viena a fost anulată din cauza unei schimbări în agenda ministrului Pivniceru. Pe cale de consecinţă, întâlnirea nu va avea loc”, a precizat Mina Andreeva, purtătoarea de cuvânt a comisarului Viviane Reding.

„Doamna Reding nu a fixat o întâlnire bilaterală cu ministrul Justiţiei din România. Exista şansa unei întâlniri informale de prezentare a mea ca ministru. Nu s-a statuat asupra unei întâlniri bilaterale în care să-mi prezint strategia şi proiectele. Am cerut oricum o întâlnire cu ea aştept să văd când se va putea. Doamna Reding are un calendar foarte aglomerat. Eu m-am pus la dispozitia dumneaei. Am avut aceste chestiuni urgente pe care consider că le-am realizat. De acuma înainte aştept întâlnirea”, a declarat Mona Pivniceru.