Moneda de DOI EURO care se vinde acum cu 500.000 de lei. Caut-o bine pe acasă, dacă o ai te îmbogăţeşti!

Un utilizator OLX a postat un anunţ de vânzare a unei monede de doi euro, extrem de rară, emisă de Grecia în anul 2002. Moneda se află în stare foarte bună, iar pentru colecționari sau pasionați aceasta poate reprezenta o adevărată comoară.

25 nov. 2022, 17:50
Moneda de DOI EURO care se vinde acum cu 500.000 de lei. Caut-o bine pe acasă, dacă o ai te îmbogăţeşti!

Moneda de DOI EURO care se vinde acum cu 500.000 de lei. „Monedă de 2 euro, grecească, din anul 2002 extrem de rară pentru colecționari. Este în stare foarte bună și dețin mai multe modele”, este anunțul utilizatorului OLX pentru colecționarii care sunt dispuși să plătească sume colosale pentru completarea colecției ori pentru o monedă rară.

Citeşte şi: De necrezut! Cât poate să coste o bancnotă de 500 de lei cu Brâncuși pe OLX. Dacă încă o mai aveți puteți primi bani frumoși pe ea

Pe aceeaşi platformă, o altă monedă de doi euro, pusă în circulație în anul 2001, se vinde cu aproximativ 6.000 de euro: „Monedă rară, 2 euro, 2001, 2 bucăți. Pentru colecționari, originară din Franța, prețul este negociabil, nu fac schimburi”.

Citeşte şi: Cu câţi LEI se vinde acum o bancnotă de 50.000 de lei din 2001. Mulţi români o au acasă

Monedele emise de Greia conțin desene diferite pentru fiecare dintre cele opt valori, toate fiind desenate de Georgios Stamatopoulos, cele mici ilustrând corăbii grecești, cele medii reprezentând personalități celebre din istoria greacă și cele două mari redând două exemple ale istoriei și mitologiei grecești. Toate desenele au cele 12 stele ale UE și anul emiterii. Unic pentru fața națională a monedelor grecești este faptul că valoarea nominală este inscripționată în alfabetul grec.