Monica Anisie: Într-un scenariu verde copiii sunt obligaţi să revină la şcoală

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat la Antena3 că în cazul în care un judeţ se află în scenariu verde, copii sunt obligaţi să revină la şcoală indiferent dacă părinţii sunt de acord sau nu. 

RomaniaTV.net
05 aug. 2020, 15:42
Monica Anisie: Într-un scenariu verde copiii sunt obligaţi să revină la şcoală

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a explicat cum vor decurge cursurile în vreme de pandemie, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că noul an şcolar va începe pe 14 septembrie, în condiţii speciale, în zonele în care există focare de COVID-19.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei: Este foarte clar că începe şcoala. Ce se întâmplă dacă apar mai multe cazuri de coronavirus

Întrebată dacă din 14 septembrie, elevii sunt obligaţi să vină la şcoală, Monica Anisie a specificat că dacă se afla în scenariu verde, atunci elevii vor merge la şcoală.

„Atâta timp cât nu există niciun pericol, nu văd de ce nu părinte nu şi-ar trimite copilul la şcoală. Decizia Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă este luată împreună cu DSP. Foarte mulţi elevi şi părinţi îşi doresc să revină la şcoală. Normele sunt valabile pentru tot sistemul educaţie şi cel de stat şi cel privat”, a declarat ministrul Educaţiei. 

De asemenea, ministrul Educaţiei a precizat că s-au luat în calcul şi elvii care fac naveta. 

„Am luat în calcul şi naveta elevilor pentru că sunt şi elevi care fac naveta. Sunt elevi care merg cu microbuzul şcolar. Sunt elevi care merg la internat.
Toate normele vor fi transmite de la Ministerul Sănătăţii. Există un draft pentru a putea da răspuns întrebărilor”, a spus Monica Anisie. 

Citeşte şi: Propunerea primarului Constanţei: Elevii ar trebui să se întoarcă la şcoală pe 1 octombrie

Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că anul şcolar va începe pe 14 septembrie pentru învăţământul preuniversitar. Autorităţile locale vor fi cele care vor decide care sunt şcolile în care elevii vor merge la cursuri şi unde se va face şcoală online.