Monica Anisie a decis. Peste 7.000 de teze de doctorat vor fi făcute publice. „A venit momentul”

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a declarat faptul că peste 7.000 de teze de doctorat vor fi făcute publice. De asemenea, şcolile doctorale vor fi analizate de evaluatori externi.

RomaniaTV.net
12 feb. 2020, 12:43
Monica Anisie a decis. Peste 7.000 de teze de doctorat vor fi făcute publice. „A venit momentul”

„La acest moment, sunt 55 de instituții organizatoare de studii universitare de doctorat, patru sunt instituții particulare, una este Academia Română. Sunt 214 școli doctorale și trebuie să va spun că sunt peste 400 de domenii de doctorat în România, la acest moment. Iar în ceea ce privește numărul de programe de studii, sunt peste 21.000 de programe, dar trebuie să fac precizarea aici că fiecare student reprezintă un program de doctorat, deci avem peste 21.000. Legea Educației Naționale prevede foarte clar că aceste teze de doctorat sunt publice, că atare, trebuie să pun în aplicare, iată a venit cred momentul, să punem în aplicare și această prevedere a legii.” , a declarat ministrul Educaţiei la Realitatea Plus.

Citeşte şi: Alertă în şcoli. Peste 100 de unităţi de învăţământ au fost închise din cauza gripei

De asemenea, Monica Anisie a solicitat unităţii executive de la nivel ministerului, UEFISCDI, faptul că este momentul ca tezele de doctorat să fie făcute publice. 

„Avem în format electronic, la acest moment, în cadrul registrului, peste 7.000 de teze de doctorat, pe care, în curând, Ministerul Educației le va pune în mod transparent și le vom face publice. 7.000 de teze vor fi la dispoziția publicului”, a spus Monica Anisie. 

Ministrul a precizat faptul că, în curând, metodologia evaluării școlilor doctorale va fi publicată în Monitorul Oficial. Din anul 2011, legea prevede evaluarea şcolior doctorale.

Citeşte şi:Legea educaţiei se modifică. Proiectul care scade numărul elevilor dintr-o clasă a fost adoptat de Senat

„Cred că va fi și Metodologia publicată, în curând, în Monitorul Oficial. Ministerul Educației a transmis către Monitor această metodologie și această metodologie vine cu schimbări, adică am dat termene clare, precise, să se facă evaluarea școlilor doctorale. Trebuie să conferim încredere și să facem până la urmă această evaluare a școlilor doctorale, ce nu s-a făcut până acum. Din 2011, legea prevede această evaluare a școlilor doctorale și iată că suntem în 2020 și nu s-a făcut sau nu s-a vrut să se facă. Acum, în 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial trebuie să înceapă să se facă această evaluare de către ARACIS”, a mai spus sursa citată.

loading...