Monica Anisie, anunţ de ultimă oră pentru elevi şi studenţi. Cine poate primi suma de la stat şi în ce condiţii

Monica Anisie a anunțat în cadrul unei emisiuni la postul radio Itsy Bitsy faptul că Ministerul Educației a pus deja în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se alocă 150 de milioane de ron pentru asigurarea de achiziții de dispozitive pentru copiii din mediile dezavantajate.

RomaniaTV.net
05 mai 2020, 10:06
Monica Anisie, anunţ de ultimă oră pentru elevi şi studenţi. Cine poate primi suma de la stat şi în ce condiţii

Monica Anisie a precizat că statisticile Ministerului Educației arată că în jur de “250.000 de copii au nevoie de echipamente pentru a putea sa faca educatie online și aceste echipamente noi le achizitionam si cu internet pentru 2 ani plătit, în așa fel încât să nu existe probleme”.

Citește și: Ministrul Educaţiei anunţă ce trebuie să facă profesorii pentru a-şi primi salariul INTEGRAL în aprilie

Monica Anisie a depus în consultare o Hotărâre de Guvern pe care a inițiat-o și pe care o va expune colegilor în Guvern. Prin intermediul acesteia vor fi alocați bani pentru achiziționarea tabletelor pentru copiii din mediile dezavatanjate.

”Astăzi deja am pus în consultare o Hotărâre de Guvern (HG) pe care am inițiat-o și pe care vreau să o expun colegilor în guvern. O HG prin care se alocă bani pentru achiziționarea tabletelor pentru copiii din mediile dezavantajate. Repet, nu din zone, ci din medii. Deci ne pregătim pentru toamnă să avem echipamentele necesare pentru ca toți copiii să aibă acces la învățământul online, iar pe de altă parte ne pregătim cu măsuri de siguranță și cu măsuri pentru formarea profesorilor. Să-i sprijinim și pe profesori pentru a putea realiza un învățământ de calitate, pentru a putea realiza lecții cu elevii în așa fel încât dacă se întâmplă să nu ne găsească nepregătiți” , a declarat ministrul.

”Noi am făcut o statistică inițială la Ministerul Educației. Am solicitat inspectoratelor școlare să prezinte o situație și cam 250.000 de copii au nevoie de echipamente pentru a putea să facă educație online și aceste echipamente noi le achiziționăm și cu internet pentru 2 ani plătit, în așa fel încât să nu existe probleme. Voi prezenta în guvern această hotărâre și depinde acum de achiziția în sine” , a adăugat aceata.

Conform Monicăi Anisie, ministerul își propune ca în luna septembrie să nu fie niciun copil fără acces la un dispozitiv. În acest sens, Ministerul Educației a pus în dezbatare publică un proiect de Hotărâre de Guvern.

”În septembrie ne propunem să nu avem copil fără acces la un dispozitiv, în așa fel încât lecțiile online să se desfășoare. Ministerul Educației a pus deja în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se alocă 150 de milioane de RON pentru asigurarea de achiziții de dispozitive pentru copiii din mediile dezavantajate” , a declarat Monica Anisie.

Ministrul a declarat faptul că se gândește la un program de formare în așa fel încât să realizeze lecții filmate cu profesorii de la Super Teach.

„Sunt convinsă că dacă ne vom mobiliza în această perioadă de după finalizarea cursurilor online, după 12 iunie dacă gândim niște programe de formare în așa fel încât să realizăm lecții filmate cu acești profesori minunați de la Super Teach am putea face o bibliotecă virtuală bună, de care să beneficieze toți copiii din România” , a adăugat Monica Anisie.

De asemenea, Guvernul va pune la dispoziție măști pentru toți elevii și personalul din unitățile de învățământ, urmând ca toată lumea să primeacă una la intrare și una la ieșire.

”Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății elaborează un ordin comun prin care sunt prezentate toate măsurile ce trebuie luată de toate unitățile de invatamant si DSP in așa fel incat copiii sa fie in siguranta. Guvernul pune la dispoziție măștile pentru toți elevii și pentru tot personalul din unitatile de invatamant. Toată lumea va primi câte o mască la intrarea în unitate și una la plecare” , susține ministrul.