Monica Anisie, despre susţinerea tezelor: „Vor fi susţinute conform unei programări făcute de şcoală, nu ministerul stabileşte”

Ministrul Educaţiei, Moncia Anisie, a declarat, la Digi 24, că elevii vor susţine tezele în baza unei programări realizate de unitatea şcolară.

RomaniaTV.net
08 sept. 2020, 18:30
Monica Anisie, despre susţinerea tezelor: „Vor fi susţinute conform unei programări făcute de şcoală, nu ministerul stabileşte”

Ministrul susţine că, în pofida faptului că unele cadre didactice au propus ca tezele să fie suspendate, au existat mult mai multe voci – şi din rândul părinţilor, şi din rândul reprezentanţilor elevilor -, care au susţinut necesitatea acestor evaluări. 

Au fost colegi care chiar au propus să nu mai dăm teze în sistemul clasic, sau să nu le mai dăm deloc. Am păstrat aceste evaluări semestriale pentru că şi părinţii, şi reprezentanţi ai elevilor au subliniat necesitatea susţinerii tezelor. Copiii vor da tezele în conformitate cu o programare pe care școala o face, nu Ministerul Educaţiei stabileşte modul de susţinere a tezelor„, a explicat ministrul Anisie.

În scenariul hibrid, profesorul va stabili modalitatea în care se va susţine teza.

Profesorul va stabili modalitatea de susţinere a tezei, daca o dă pe grupe, dacă vor fi cu toţi. Depinde şi cum va evolua situaţia epidemiologică. Să fim conştienţi că există posibilitatea îmbolnăvirii şi de aceea e bine să se respecte cât mai mult regulile„, a precizat Monica Anisie.

Citeşte şi Monica Anisie: „Laptopul folosit de cadrele didactice rămâne în clasă. Va trebui dezinfectat după fiecare profesor”