Monica Anisie: „Laptopul folosit de cadrele didactice rămâne în clasă. Va trebui dezinfectat după fiecare profesor”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a spus, la Digi 24, că, în contextul în care profesorii vor trebui să se folosească de laptopuri pentru a preda şi pentru elevii rămaşi acasă, acele laptopuri vor rămâne în clase, nu vor fi luate de profesor atunci când profesorul merge să predea la o altă clasă.

RomaniaTV.net
08 sept. 2020, 18:17
Monica Anisie: „Laptopul folosit de cadrele didactice rămâne în clasă. Va trebui dezinfectat după fiecare profesor”

„Este un laptop al clasei, nu pleacă profesorul cu el la altă clasă, de aceea trebuie dezinfectat după ce este folosit. De asemena, copiii trebuie să ştie că atunci când ating alte suprafeţe decât suprafaţa băncii în care stau să se dezinfecteze.

În toata această perioadă, am recomandat ca profesorul să fie ajutat şi de personalul unităţii de învăţământ: fie bibliotecar, fie profesor documentarist, laboranţi, informaticieni. Toţi aceştia pot ajuta în această perioadă. Cum în această perioadă ordinul comun interzice elevului să mai intre în contact cu foarte multe persoane, ei merg direct în clasă, nu vor mai putea să meargă la bibliotecă, la laboratoare. Bibliotecarul, laborantul îi pot da o mână de ajutor profesorului”, a explicat Anisie.

Citeşte şi În ce condiţii pot copiii să înveţe de acasă. Monica Anisie: „Părintele va trebui să aducă la şcoală o adeverinţă de la medic”