Monica Anisie: „Nu şcoala este cea care influenţează creşterea numărului de îmbolnăviri. Pericolul e dincolo de poarta şcolii”

Monica Anisie a declarat că în şcoli nu există pericolul ca elevii să se infecteze cu noul coronavirus. Ministrul Educaţiei a dat asigurări că toate regulile sunt respectate în unităţile de învăţământ. De asemenea, Anisie e de părere că raportările din ultimele săptămâni prin care sunt anunţate creşteri ale ratelor de infectare cu COVID-19 nu sunt influenţate de faptul că elevii merg la şcoală.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 20:49
Monica Anisie: „Nu şcoala este cea care influenţează creşterea numărului de îmbolnăviri. Pericolul e dincolo de poarta şcolii”

„Nu există o legătură între redeschiderea şcolilor şi infectări. În spaţiul şcolii nu există pericolul infectării. S-au luat toate măsurile de siguranţă. Există dezinfectanţi, există acea distanţă fizică între elevi, se poartă mască. Profesorii sunt foarte atenţi cu respectarea acestor reguli.

Nu şcoala este cea are influenţează în vreun fel creşterea numărului de îmbolnăviri. Nu în spaţiul şcolii se îmbolnăvesc copiii, ci pericolul este dincolo de poarta şcolii”, a afirmat ministrul Educaţiei, la postul B1 TV.

Monica Anisie a explicat că, la nivelul întregii ţări, sunt 3.393 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul roşu, ceea ce implică desfăşurarea de cursuri exclusiv online.

„Unele sunt închise pentru că rata incidenţei a atins 3 la mia de locuitori. Altele sunt închise pentru că au existat în şcoală trei cazuri de îmbolnăviri.

Există acest scenariu pentru 14 zile. Nu s-au închis definitiv. În aceste 14 zile, există o reevaluare a DSP împreună cu Inspectoratul Şcolar şi de la caz la caz se va lua o decizie”, a menţionat ministrul Educaţiei.

„Avem 9.300 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul verde. 4.500 de unităţi de învăţământ în scenariul galben – sistemul hibrid”, a adăugat ea.

Monica Anisie, despre cum au recepţionat elevii şcoala online. „Copiii îşi doresc să vină la şcoală”

Întrebată despre reacţia profesorilor în legătură cu eficienţa cursurilor online, inclusiv la elevi de vârstă mică, ministrul Educaţiei a spus că „e clar” că elevii de şcoală primară au nevoie de susţinerea părinţilor.

„Copiii îşi doresc să vină la şcoală. Există această dorinţă şi nevoia de suport emoţional. Copiii îşi doresc să fie alături de colegi”, a afirmat Anisie.

Profesoară filmată în timp ce îşi loveşte elevii în timpul cursurilor, imagini revoltătoare. Ministrul Monica Anisie a luat atitudine