MONICA IACOB RIDZI, operată de urgenţă la o clinică din Viena

Monica Iacob Ridzi este supusă, astăzi, unei intervenții medicale complexe efectuată într-o clinică medicală din Viena. Deputatul suferă de o boală rară de sânge care duce la complicații, iar afecțiunile i s-au agravat, astfel că medicii români au trimis-o de urgență la Viena.

RomaniaTV.net
21 mart. 2014, 14:18

Monica Iacob Ridzi va fi suspusă astăzi unei intervenții complexe desfășurată sub anestezie generală de medicii austrieci, iar surse apropiate familiei spun că starea de sănătate a deputatului PP-DD din Valea Jiului s-a deteriorat în ultima perioadă. Din cauza afecțiunii de care suferă, Monica Iacob Ridzi este permanent monitorizată de doctori, iar ultimele controale medicale au arătat că se impune internarea de urgență la o clinică din Viena, pentru investigații de specialitate.

”Boala ei s-a agravat și medicii români au decis să o trimită în Austria, pentru că în țară nu pot efectua analizele și tratamentul care se impun în cazul ei. În Austria, medicii au programat-o de urgență pentru operație. Suntem îngrijorați pentru că va fi sub anestezie generală și aceste intervenții au un grad major de risc”, a declarat un apropiat al familiei Ridzi pentru libertatea.ro.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnată, în ianuarie, de ICCJ, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului, decizia nefiind definitivă.

Completul de judecată, format din preşedintele Iulian Dragomir şi judecătorii Rodica Cosma şi Francisca Vasile, a mai dispus, în cazul Monicăi Iacob Ridzi, şi interzicerea unor drepturi timp de trei ani.

Aceeaşi pedeapsă – respectiv cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani de interzicere a unor drepturi – a fost dispusă, tot pentru abuz în serviciu, pentru Ioana Vârsta, fostul consilier al Monicăi Ridzi. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.