Monica Macovei: Imunitatea parlamentarilor ar trebui ridicată în 48 de ore

Europarlamentarul Monica Macovei îi cere premierului Victor Ponta să sprijine propunerea pe care a făcut-o ea acum trei ani privind imunitatea parlamentarilor. Fostul ministru al Justiţiei a declarat, la Radio France Internationale, că imunitatea trebuie ridicată în cel mult 48 de ore.

RomaniaTV.net
29 ian. 2015, 13:10
Monica Macovei: Imunitatea parlamentarilor ar trebui ridicată în 48 de ore

Monica Macovei precizează că nu trebuie găsite noi soluţii pentru accelerarea ridicării imunităţii parlamentarilor, întrucât există deja o propunere în acest sens în Parlament: „Mă întreb de ce Ponta nu a sprijinit propunerea pe care eu am făcut-o acum vreo circa trei ani de zile în Parlamentul României. Există şi acum în Parlamentul României o propunere de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, în care cer trei lucruri: să se pronunţe Camera Deputaţilor asupra ridicării imunităţii în maximum 48 de ore, ca să aibă timp şi Comisia Juridică şi plenul, să nu analizeze probele, pentru că nu sunt instanţă de judecată şi să voteze deschis, nu secret, ca să vadă lumea care şi-a ales parlamentarii cum votează„.

„Aceste trei propuneri sunt deja de trei ani de zile în Camera Deputaţilor. Nu am auzit PSD-ul vreodată că le susţine, aşa că domnul Ponta să le susţină, că proiectul există deja. Să le susţină şi PNL-ul, dar să nu plagieze. Acum, sigur, şi dacă plagiază, până la urmă pentru mine important e să fie adoptate şi pentru noi. Eu doar vă spun că există”, spune fostul ministru al Justiţiei.

Premierul Victor Ponta a declarat după consultările de miercuri de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis că PSD sprijină solicitarea şefului statului privind introducerea în regulamentele Camerei şi Senatului a unor proceduri cât mai rapide de ridicare a imunităţilor.