Monica Macovei, ATAC DUR la Iohannis pe tema legilor electorale

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că președintele Klaus Iohannis ajută la consolidarea rețelelor baronilor locali și a rețelelor de furt din bani publici prin faptul că a lăsat să fie promulgată legea privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

19 mai 2015, 12:35
Monica Macovei, ATAC DUR la Iohannis pe tema legilor electorale

Eurodeputatul Monica Macovei este de părere că preşedintele susţine mafia baronilor locali şi a reţelelor de furt din banii publici.

Citeşte şi: Monica Macovei a vorbit de două ori la telefon cu Klaus Iohannis: „Se pare că nu are nevoie de sfaturi”

„Promulgarea Legii pentru alegerea autorităților administrației publice locale, care permite alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, înseamnă o aprobare directă pentru menținerea sistemului baronilor locali și a rețelelor de furt din bani publici, pe care aceștia le-au creat de-a lungul anilor, spune europarlamentarul Monica Macovei într-un comunicat de presă”, se arată în postarea făcută de Monica Macovei pe blogul personal.

Monica Macovei încearcă să dovedească cu argumente necesitatea organizării alegerilor pentru primari şi şefi de CJ în două tururi de scrutin.

„Președintele Klaus Iohannis avea la îndemână posibilitatea întoarcerii legii în Parlament, cu solicitarea reexaminării acesteia.

Președintele Iohannis avea suficiente argumente pentru susținerea organizării alegerilor pentru primari și președinți de consilii județene în două tururi de scrutin:

(1) spargerea monopolului baronilor locali,
(2) reprezentativitatea celor aleși prin vot în două tururi de scrutin, pentru că, într-un singur tur de scrutin, un primarul poate fi ales, de fapt, cu 15-20% din voturi,
(3) competiție reală de proiecte pentru primărie și în beneficiul oamenilor.

Citeşte şi: Monica Macovei, prinsă cu ilegalităţi. AEP a confiscat aproape 300.000 de lei destinaţi campaniei electorale

Președintele Iohannis a ignorat interesul public și a satisfăcut interesul politicienilor care vor menținerea rețelelor baronilor locali. PSD nu are opoziție în Parlament, iar, de la Cotroceni, președintele girează armonia dintre PSD și PNL”, este părerea europarlamentarului Monica Macovei.