Monica Macovei, nominalizată pentru un premiu în Bulgaria

Europarlamentarul Monica Macovei va fi nominalizată, luni, în Bulgaria, pentru premiul anual al Fundației Giovanni Falcone, care se acordă, în această țară, personalităților cu rezultate în lupta împotriva corupției.

RomaniaTV.net
25 mai 2015, 09:06
Monica Macovei, nominalizată pentru un premiu în Bulgaria

Monica Macovei a acceptat invitația de a participa, luni, la Sofia, la o dezbatere pe tema luptei împotriva corupției: „Voci din Bulgaria împotriva corupției — cine ascultă ?”, organizată de inițiativa independentă „Justiție pentru toți”, se arată într-un comunicat de presă, remis Agerpres.

„Alături de Monica Macovei, la dezbatere vor avea intervenții ministrul Justiției, Hristo Ivanov, ministrul Apărării, Nikolay Nenchev, Președintele Comisiei parlamentare de apărare, Atanas Atanasov, mai mulți parlamentari, reprezentanți ai partidelor politice și ai organizațiilor neguvernamentale din Bulgaria„, precizează sursa citată. 

Premiile Fundației Giovanni Falcone au fost instituite în Bulgaria în 2009 și se acordă persoanelor implicate în combaterea corupției și eliminarea rețelelor infracționale.