MONICA MACOVEI nu renunţă la prezidenţiale: Mai sper în inteligenţa unor oameni din PDL

Monica Macovei a declarat, miercuri seară, că așteaptă în continuare să fie inclusă în procesul de selecție a candidaților dreptei pentru alegerile prezidențiale, mizând pe "inteligența unor oameni din partid".

23 iul. 2014, 20:44
MONICA MACOVEI nu renunţă la prezidenţiale: Mai sper în inteligenţa unor oameni din PDL

Monica Macovei a precizat că va fi „calmă” până se va termina procesul de selecție pentru prezidențiale, la data de 5 august.

Vrem să câștigăm alegerile, scopul meu este schimbarea României, nu un post. Nemulțumirea mea este că acești candidați pentru prezidențiale nu trebuie deciși în birourile unor partide, ci trebuie întrebați oamenii, electoratul. Este normal să supui cât mai mulți candidați testului oamenilor. Dacă poți analiza doi oameni, de ce să nu poți și 3-4?”, a declarat eurodeputatul PDL, Monica Macovei la B1.

EMIL BOC, despre candidatura Monicăi Macovei: Procedural nu se mai poate face nimic

Europarlamentarul PDL a arătat că nu mai trebuie acceptaţi candidați aleși în birourile liderilor de partid.

„Eu nu vreau să atac ceilalți candidați de dreapta, dar spun doar că fibra de campanie a acestora este moale. Scopul este să nu se mai accepte candidați aleși în birourile liderilor de partid. Dacă eu am fost un câștig pentru partid, de ce nu pot fi luată acum în calcul? Am avut o discuție cu domnul Blaga și nu a fost de acord cu candidatura mea. Dar mai sper în inteligența unor oameni din partid„, a spus Monica Macovei.

Monica Macovei a declarat, luni, că i-a cerut preşedintelui PDL, Vasile Blaga, să o includă în evaluarea internă pentru selectarea candidatului la prezidenţiale, dar liderul democrat-liberalilor „a avut o altă opinie”.

Vasile Blaga A REFUZAT-O pe Monica Macovei: A avut o altă opinie. Îmi menţin cererea să fiu inclusă în sondaje
 
Vasile Blaga a declarat, luni, că solicitarea Monicăi Macovei de a fi inclusă în sondajele de opinie pentru desemnarea candidatului dreptei la prezidenţiale nu poate fi luată în calcul, pentru că PDL şi-a stabilit prezidenţiabilul „în cel mai democratic mod cu putinţă”. „Aici nu e pe toane, e pe regulamente”, i-a transmis Blaga lui Macovei.