Monica Macovei, pusă sub acuzare în dosarul accidentului provocat anul trecut pe litoral

Monica Macovei a ajuns vineri dimineață la Parchetul Curții de Apel din Constanța. A fost citată în dosarul accidentului provocat de ea anul trecut între localitățile Mangalia și 2 Mai. Procurorii au citat-o să îi aducă la cunoștință calitatea de inculpat.

18 aug. 2023, 11:09
Monica Macovei, pusă sub acuzare în dosarul accidentului provocat anul trecut pe litoral

Monica Macovei, fost ministru al justiției și fost europarlamentar, a ajuns vineri dimineața la Parchetul Curții de Apel Constanța. Potrivit România TV, Monica Macovei a fost citată pentru a i se aduce la cunoștință faptul că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în dosar penal care o vizează.

Citește și: Expertiza în cazul accidentului produs de Monica Macovei este gata! Ce au descoperit procurorii

Fostul ministru al Justiției are oficial calitatea de inculpat.

În luna ianuarie, fosta șefă de la Justiție a fost pusă sub acuzare de procurori pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. Decizia vine după ce anul trecut, în 2 octombrie, între localitățile Mangalia și 2 Mai, Monica Macovei a intrat cu mașina pe contrasens și a lovit un motociclist de 56 de ani care circula regulamentar. Bărbatul a ajuns în stare gravă la spital, unde a avut nevoie de cel puțin patru luni de spitalizare.

Citește și: Suma pe care trebuie să o plătească Monica Macovei după ce a accident grav un motociclist

Potrivit Codului penal, acțiunea penală în cazul vătămării corporale din culpă poate fi pusă în mișcare doar la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Macovei mai poate scăpa de condamnare dacă victima își retrage plângerea înainte de pronunțarea unei hotărâri definitive în instanță.