Monica Macovei, trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă, după un an de la accidentul din apropiere de 2 Mai

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a fost trimistă în judecată pentru vătămare corporală din culpă de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în urma accidentului de acum un an din Mangalia, când a intrat pe contrasens şi a lovit un motociclist.

27 sept. 2023, 14:29
Monica Macovei, trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă, după un an de la accidentul din apropiere de 2 Mai

În data de 8 octombrie 2022, Monica Macovei conducea un autoturism pe DN 39, în apropiere de Mangalai şi “din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, viaţa fiindu-i pusă în primejdie”, potrivit Parchetului Curţii de Apel Constanţa.

„La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Macovei Monica-Luisa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 şi alin. 3 C.p”, au transmis miercuri, reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Constanţa.

Reamintim că fostul ministru al Justiției a încercat să ajungă la o înțelegere cu procurorii de caz pentru a i se reduce din pedeapsă.

Citeşte şi: Declaraţie înspăimântătoare a tatălui Robertei, fata ucisă la 2 Mai de Vlad Pascu: „E posibil să nu văd al doilea copil cum îşi face rostul în viaţă”

După ce luni bune a negat că ar fi accidentat un om, Monica Macovei a vrut să semneze un acord de recunoaștere a vinovăției.

Pe data de 8 octombrie 2022 Monica Macovei se întorcea din localitatea Limanu și, după ce a trecut podul de la Mangalia, aflată la volanul autoturismului personal, a pierdut controlul direcției de mers, a intrat pe contrasens, unde a izbit în plin un motociclist în vârstă de 56 de ani care circula regulamentar. Acesta a suferit răni extrem de grave și a fost transportat la Spitalul Județean Constanța, iar ulterior transferat la un spital din București. Bărbatul a avut nevoie de nu mai puțin de patru luni de îngrijiri medicale.

Citeşte şi: Decizia privind rămânerea în arest a lui Dumitru Buzatu, amânată pentru joi. Avocatul baronului de Vaslui: „Nu am văzut în ochii lui vreo dorinţă să fugă din ţară”