Monica Pop a răbufnit după ce AUR a depus un amendament pentru eliminarea obligativităţii purtării măştii în aer liber: „O iniţiativă proastă”

Monica Pop a răbufnit după ce parlamentarii AUR au depus un amendament pentru eliminarea obligativităţii purtării măştii în aer liber. Medicul consideră această iniţiativă una proastă deoarece masca este "realmente un mijloc de protecţie".

23 feb. 2021, 22:30
Monica Pop a răbufnit după ce AUR a depus un amendament pentru eliminarea obligativităţii purtării măştii în aer liber: „O iniţiativă proastă”
Monica Pop a răbufnit după ce AUR a depus un amendament pentru eliminarea obligativităţii purtării măştii în aer liber

Monica Pop a răbufnit după ce AUR a depus un amendament pentru eliminarea obligativităţii purtării măştii în aer liber.

Monica Pop, despre eliminarea obligativităţii purtării măştii în aer liber: Mi se pare o iniţiativă proastă

„Mi se pare o inițiativă proastă. În primul rând, eu consider că masca este, realmente, un mijloc de protecție. Desigur, fără exagerări. Nu cu schimbare la nu știu câte ore, și nici măcar zilnic, și nu cu purtatul permanent. Însă, fără îndoială, reprezintă un mijloc de protecție.

În al doilea rând, cred că Parlamentul nu are nicio calitate morală – nu legislativă – să hotărască așa ceva. Asta doar medicii pot spune, atât timp cât această boală este cu transmisie aerogenă. Aerogen înseamnă că este transmis prin aer, indiferent că este închis sau deschis.

Sigur, poate că într-un parc, unde e foarte mult spațiu liber și unde sunt puțini oameni, să spunem (că s-ar putea renunța la mască, n.r.).

Însă în niciun caz acolo unde sunt mulți oameni, pe stadion sau la patinoar. Atâta timp cât este un pericol, nu cred că trebuie să se amestece parlamentarii în ceva de natură medicală.

Toți medicii specialiști s-au pronunțat în favoarea măștii. Cum vine unul care este inginer sau altceva să se pronunțe? Ce, noi ne pronunțăm față de meseria lor? Habar n-avem. La fel, nici ei nu au habar și nu sunt în măsură (să se pronunțe), în afară de ce spune Comisia medicală”, a spus medicul la Antena 3.

Citeşte şi Monica Pop, revoltată de modul în care a fost gestionată criza minerilor: Niciun decident nu a fost acolo. Oamenii ăştia nu au ce să caute la conducere

Medicul a avut un schimb de replici cu deputatul AUR Ringo Dămureanu privind eliminarea obligativităţii purtării măştilor în timpul liber:

R. Dămureanu: „-Noi avem trei medici în grupul parlamentar AUR de la Camera Deputaților. Este dreptul oricui să poarte mască dacă apreciază că se protejează astfel.”

Monica Pop: „-Dar are și dreptul de a-i îmbolnăvi pe alții? Sau are obligația de a nu-i îmbolnăvi? Despre asta e vorba!”

R. Dămureanu: „-Aici este relativ. Dacă este vorba de a infesta pe cineva cu bună știință, atunci își asumă răspunderea.”

Citeşte şi Medicul Monica Pop a răbufnit în legătură cu vaccinarea obligatorie: „Iei omul cu arcanul și îl bați?”

Reamintim că AUR a depus în Parlament un amendament care ar elimina obligativitatea purtării măştii în aer liber.

„Suntem singurul partid parlamentar care își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a formaţiunii.

Amendamentul amintit este asumat de trei deputați AUR: Raisa Enachi, care este şi autorul amendamentului, Ringo Dămureanu și Georgel Badiu.

 


loading...