Monica Pop aruncă bomba despre noile reacţii adverse studiate de EMA: „Vaccinul poate genera boala, iar autorităţile nu spun foarte multe despre efectele sale”

Monica Pop a vorbit despre cele trei efecte secundare de la Pfizer şi Moderna studiate în acest moment de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), efecte prin care prin care pielea şi rinichii ar fi afectate.

13 aug. 2021, 09:33
Monica Pop aruncă bomba despre noile reacţii adverse studiate de EMA: „Vaccinul poate genera boala, iar autorităţile nu spun foarte multe despre efectele sale”

Monica Pop aruncă bomba despre noile reacţii adverse studiate de EMA. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat miercuri că analizează noi posibile efecte secundare la vaccinurile bazate pe ARN mesager, Pfizer și Moderna.

Monica Pop aruncă bomba despre noile reacţii adverse studiate de EMA. Anunţul făcut de medic

„Toate virozele pot face aşa. O viroza la un organism mai puţin dotat imunitar poate face orice complicații. Deşi s-a vorbit foarte puţin despre efectele secundare adevărate că pot să apară conjunctivite și sunt situații în care așa începe boala cu o conjunctivită. Nimeni nu se gândește că acea conjunctivită poate să fie și este foarte simplu pentru că virusul intră prin nas, există o legătură directă. De ce credeți că lăcrimează cineva când îi curge nasul, de aceea.

Am sfătuit pe oricine care are semne de conjunctivită virală adică este bilaterală să facă test. Complicațiile renale se întâmplă obișnuit la viroze.

În accepțiunea mea vaccinul poate genera boală. Sunt unii care au făcut antigripal și imediat au făcut gripă, clar că era de la vaccin deci se poate întâmpla și sigur că aceste efecte secundare sunt foarte neplăcute.

Citeşte şi: Monica Pop critică discriminările pe bază de certificat de vaccinare. „Orice vaccinat poate face boala şi o poate transmite în sala de spectacol”
 

Mă refer la toate tipurile de vaccin, dar acest vaccin are cele mai multe efecte secundare pe care le cunoaștem noi în medicină. La vaccinurile existente știți foarte bine că sunt testate îndelung, se știe multe despre ele, se știu procentele în care pot să apară efecte secundare, ori aici nu s-a vorbit despre procent. Şi numărul de pacienți înțeleg că este mult mai mare decât ceea ce știm sau despre ceea ce aflăm noi din informații în acest sens.

Eu mă bucur că producătorii spun lucrurile astea, oamenii trebuie să știe. Din păcate, în mod oficial nu se prea vorbește despre asta după cum și nici despre contraindicațiile vaccinului. Nu spune nimeni că este contraindicat în anumite afecțiuni”, a spus medicul Monica Pop.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Medicul Monica Pop îl desfiinţează pe Raed Arafat. „Să ne împuşte dacă asta vrea! Spune că au dreptul numai vaccinaţii. Înseamnă că trei sferturi din populaţia României este discriminată”