Monica Pop, dezvăluiri tulburătoare despre copilăria sa: ”Am avut o singură pernă toată copilăria. Pe părinți îi vedeam o dată sau de două ori pe an”

Monica Pop este unul dintre cei mai cunoscuți medici de la noi din țară, care s-a făcut remarcată atât în cadrul profesiei sale de doctor oftalmolog, cât și în cadrul aparițiilor televizate, acolo unde a abordat diferite subiecte importante.

07 dec. 2023, 14:24
Monica Pop, dezvăluiri tulburătoare despre copilăria sa: ”Am avut o singură pernă toată copilăria. Pe părinți îi vedeam o dată sau de două ori pe an”

Medicul Monica Pop a dezvăluit în cadrul emisiunii ”În oglindă” faptul că a fost crescută de bunica sa, iar pe părinți îi vedea doar de câteva ori pe an. În ciuda traiului modest pe care bunica sa a putut să i-l ofere, Monica Pop spune că a fost foarte atașată de aceasta și chiar și-a botezat fiica cu numele ei.

”În casă era modest. Am avut o singură pernă. Am o înclinație să cumpăr perne oriunde le văd. O singură pernă am avut toată copilăria. Aveam o masă în mijloc, o casă tipică de ardeleni, un dulap mare, un pat și un fotoliu. Aveam o sobă de teracotă albă. Pe perete era un afiș unde scria: „Temperatura din casă, 18 grade, iar la baie copil, 20.” Atunci era o rigurozitate din punctul ăsta de vedere. La soba aceea dădea bunica drumul doar cât să fie temperatura pe care o recomandase pediatrul.”, și-a amintit Monica Pop.

Monica Pop i-a pus numele fiicei sale după bunica sa

Monica Pop a fost foarte atașată de bunica sa, motiv pentru care i-a pus fiicei sale numele celei pe care a iubit-o cel mai mult.

”Fiica mea poartă numele bunicii și nu se punea problema nu aibă numele ei. Bunica a însemnat foarte mult pentru mine. Îi vedeam o dată sau de două ori pe an (nr. pe părinți). Îmi făcea plăcere, mă bucuram când mergeam acolo, dar inima mea era tot la Cluj, la bunica. Eu mi-am jurat că eu dacă o să am un copil nu o să îl las să mi-l crească altcineva .”, a mai spus Monica Pop, în cadrul emisiunii „În Oglindă”.

Monica Pop este căsătorită de mai bine de 41 de ani cu Mircea Pop și au împreună o fiică. Celebrul medic a povestit cum a început povestea de dragoste dintre ea și soțul ei.

”Când l-am cunoscut pe soțul meu, care era fiul unei paciente, ne-am hotărât să rămânem împreună. Atunci i-am dat telefon mamei ca să îl cunoască. Ea a venit, a stat vreo două zile cu noi, a observat, ne-am dus în vizită la sora ei și mama i-a zis soțului că vrea să vorbească cu el între patru ochi. S-au dus să vorbească într-o bucătărie și am ascultat la ușă. Mama i-a zis numai rele despre mine: „Fii atent pentru că o să stai foarte mult singur pentru că îi place meseria, nu o să îți gătească rață cu portocale, nu e o gospodină bună, e rea de gură.” Mama i-a zis: „Eu îți dau un singur sfat, du-te și nu te uita înapoi!” Soțul meu a zis că nu îl interesează. A fost de un bun simț de nedescris”, a povestit Monica Pop.

Monica Pop susține că soțul ei i-a fost alături necondiționat și a susținut-o în tot ceea ce și-a propus să facă.

”Soțul meu este un om de știință. Totdeauna m-a susținut în orice am făcut. Mai mult decât atât, m-a împins înainte. M-a ajutat în totdeauna, a făcut în totdeauna ce a putut. S-a ocupat de fetiță atât cât a putut. Este un soț ideal. Am avut noroc din acest punct de vedere”, a spus Monica Pop.

Citește și: Cum se simte Cristian Țânțăreanu la 80 de ani, după ce s-a vindecat de cancer. Ce restricție i-au pus medicii: „Nu mai am voie”