Monica Pop, revoltată de modul în care un dispecer 112 a răspuns unei mame care a reclamat dispariţia fiicei sale: „Să se ducă singură să îşi depună demisia”

Monica Pop este revoltată de modul în care un dispecer 112 din Galaţi a răspuns unei mame care a reclamat dispariţia fiicei sale în vârstă de 16 ani. Medicul a catalogat gestul femeii ca fiind inuman şi spune că aceasta trebuie să-şi dea demisia.

07 iul. 2021, 08:52
Monica Pop, revoltată de modul în care un dispecer 112 a răspuns unei mame care a reclamat dispariţia fiicei sale: „Să se ducă singură să îşi depună demisia”

Monica Pop este revoltată de modul scandalos în care un dispecer 112 din Galaţi a răspuns unei mame disperate că fiica sa cu probleme psihice a dispărut.

Monica Pop: Doamna de la 112 nu o fi avut copii? Nu trebuie să se mai întâmple aşa ceva

„Este foarte greu de caracterizat așa ceva. Problema este că oamenii sunt foarte a căzuți moral în țara asta și cred că nu le mai pasă. Asta și demonstrează (n.r dispecerul 112) că nu le mai pasă și nu îi interesează. Doamna de la 112 nu o fi avut copii? Trebuia să sară şi să încerce măcar, nu să bagatelizeze aşa.

Trebuie foarte serios selectat personalul care lucrează în asemenea locuri pentru că altfel nu se rezolvă nimic.

Au murit fetele alea de la Caracal, sau aşa se bănuiește, pentru că o astfel de persoană nu s-a descurcat și nu a știut să rezolve problema să trimită un echipaj acolo cum ar fi trebuit. Nu trebuie să se mai întâmple niciodată aşa ceva.

Această doamnă merită pedepsită drastic, iar dacă are puțină conștiință să se ducă singură să își depună demisia. Să plece de acolo și să meargă să lucreze într-un loc unde nu e cu oameni, că așa ceva nu se poate”, a spus medicul la Antena 3.

Reamintim că o femeie din Galati reclamă modul în care a fost tratată de un dispecer al Ambulantei atunci când a sunat să anunte fuga si apoi disparitia fiicei sale care suferă de probleme psihice. În loc să i se facă legătura cu cei de la Politie, femeia a fost repezită de angajata Ambulantei. „Dacă ea este fugită si n-o vede nimeni, unde s-o caute Politia, doamnă?”, i-a transmis aceasta.

Discuţia dintre dispecerul 112 şi mamă AICI

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a declanşat o anchetă după ce o angajată care a preluat un apel prin 112 în cazul unei minore dispărute ar fi răspuns necuviincios asistentei maternale care se ocupa de îngrijirea acesteia, a anunţat, marţi, directorul medical al instituţiei, Mihai Polinschi.

Incidentul a avut loc pe 2 iulie, când minora de 16 ani, recent externată din spital, unde fusese internată la neuropsihologie pediatrică, a dispărut pe Faleza Dunării chiar de lângă asistenta maternală.

Citeşte şi Copil dat dispărut de tată, găsit de poliţişti dormind în casă. Băiatul, răpus de oboseală după ce fusese la cules de cireşe