Monica Pop spune adevărul în cazul lui Florin Piersic după ce actorul s-a infectat de la o branulă: „Nimeni nu spune așa ceva pentru că nimănui nu-i convine!”

Doctorul Monica Pop spune adevărul în cazul lui Florin Piersic. Medicul a vorbit despre infecțiile nosocomiale din spitalele din România. Managerul Spitalului de Oftalmologie Lahovari a spus că sunt în România spitale în care de 7 ani nu a fost o infecție nosocomială.
Filip Stan
09 mai 2024, 14:02
Monica Pop spune adevărul în cazul lui Florin Piersic după ce actorul s-a infectat de la o branulă:

Florin Piersic a ajuns la spital cu septicemie, care ar fi fost produsă de la o branulă montată acasă. Potrivit unor surse, actorul ar fi stat cu branula timp de o săptămână, pentru a face niște perfuzii, deși un astfel de dispozitiv medical ar trebui scos după cel mult trei zile. Astfel infecția s-ar fi răspândit atât la proteza de la genunchi, cât și la inimă. Acesta este unul dintre scenariile luate în considerare de medici.

Medicul Monica Pop a declarat că se face prea mult caz pe seama infecțiilor nosocomiale. „Nici nu se pune problema de așa ceva. Mă deranjează foarte tare faptul că oamenii consideră așa. Toată lumea are vara infecții nosocomiale. Acest aspect îmbracă și o altă problemă: Faptul că bolnavii se descurajează. În momentul în care aud așa ceva nu mai merg la spitale, încep să nu mai aibă încredere. Nu este așa, vă rog să mă credeți“, a precizat Monica Pop.

Managerul Spitalului de Oftalmologie Lahovari a precizat că nu se poate vorbi despre infectări în spital.

Florin Piersic, în stare gravă. Medicii de la Institutul Inimii din Cluj: Are o infecție generalizată în organism, septicemie. Protezele de la genunchi mențin infecția

Noi, de exemplu, avem un spital în care de 7 ani nu a fost o infecție nosocomială. Nimeni nu spune așa ceva pentru că nimănui nu-i convine. În general, sigur că mai sunt cazuri de genul acesta peste tot în lume, dar în niciun caz de natura discuției. Îmi pare rău că se discută asemenea lucruri pentru că nu sunt reale. Oamenii trebuie să înțeleagă că spitalele din țara asta sunt serioase și nu se pune problema infectării din spital“, a menționat Monica Pop.

Medicul consideră că în România se vorbește prea mult despre infecțiile nosocomiale. Concomitent cu mine, la fiecare tip de operație au fost câte 70 de pacienți internați. Niciunul nu a avut nimic. Nici măcar unul singur nu s-a infectat. Atunci, ne punem problema: Chiar așa vorbim despre infecțiile nosocomiale mai mult decât ar trebui?!”, a spus doctorul Monica Pop.

Doctorul Horia Roşianu: „I s-au infectat sondele din inimă!“
Doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a afirmat că actorul Florin Piersic avea septicemie atunci când s-a internat în unitatea medicală. Potrivit acestuia, trebuiau îndepărtate proteza de genunchi şi stimulatorul cardiac, care erau focare secundare de infecţie.

„Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi, şi anume două zone protetice: proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în faţa unei infecţii severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică. Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, a declarat Horia Roşianu.

La rândul său, directorul medical al Institutului Inimii din Cluj, conf. dr. Adrian Molnar, spune că actorul s-a infectat, cel mai probabil, de la o branulă: „Am fost contactat de managerul Spitalului Militar din Cluj, în urmă cu 7 zile, când mi s-a spus despre boala dânsului și despre faptul că infecția de la genunchi s-ar fi extins la nivelul inimii. Am fost rugați să îi facem o evaluare. Dânsul a ajuns la Spitalul Militar Cluj în urma unei infecții pe care a contactat-o de la, probabil, o perfuzie, o branulă care i-a fost pusă cu câteva zile înainte. Totul este probabil, pentru că nu se știe exact punctul de plecare. Maestrul a acuzat dureri la nivelul genunchiului, a făcut febră și a fost dus la Spitalul Militar (n.red. în 17 aprilie), unde i s-a făcut tratamentul necesar. Când a ajuns la noi în spital, în 29 aprilie, pentru a fi evaluat a fost văzut de ecografiști și s-a pus diagnostiocul prezenței unei infecții la nivelul sondelor de stimulare, implantate în inimă acum 15 ani. Nu s-a impus o intervenție chirurgicală imediată. Am evaluat situația și am considerat că după ce vom face o încărcare cu antibiotice potrivită urma să i se scoată și acele sonde din inimă”, a declarat miercuri directorul medical al Institutului Inimii din Cluj.

Florin Piersic, transferat la Spitalul Foişor din Bucureşti pentru o intervenţie ortopedică, absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecţie / Medici: Intervenţia nu este lipsită de riscuri

Actorul Florin Piersic este transferat joi, la Spitalul Foişor din Bucureşti, pentru o intervenţie ortopedică, absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecţie. Intervenţia nu este lipsită de riscuri, având în vedere situaţia sa medicală.

”Domnul Florin Piersic este stabil în acest moment, însă vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârstă şi bolile asociate. Este vorba un proces infecţios extins, care are ca surse principale focarele de la nivelul cordului şi proteza de la genunchi.  Pacientul se află în evaluare şi supraveghere multidisciplinară (boli infecţioase  ortopedică, cardiologică) pentru cea mai bună abordare terapeutică”, anunţă reprezentanţii Institutului ”Matei Balş” din Capitală, unde actorul a fost transferat marţi seară, de la Institutul Inimii, din Cluj.

Florin Piersic, în turneu prin spitalele din România. Joi, marele actor este dus la Foişor

Florin Piersic va fi transferat joi la Spitalul Foişor pentru tratament ortopedic. ”Situaţia medicală a pacientului face ca intervenţia ortopedică, să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecţie. După intervenţia ortopedică  pacientul va continua tratamentul procesului infecţios”, a comunicat Institutul ”Matei Balş”.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost operat la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca, ulterior fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici, având un stimulator cardiac.

Actorul a fost operat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, infecţie care ulterior s-a extins.

 

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Semnul de circulație care bulversează șoferii români. Mulți nu știu ce reprezintă indicatorul care are un cerc roșu și o bulină albă
Capital.ro
Stăpânii de pisici sau câini au interzis. Sunt amenzi uriașe pentru toți proprietarii
Playtech.ro
Delia, ţinută transparentă prin care s-a văzut absolut tot! Aşa nu a mai fost văzută niciodată. A avut mare curaj!
DailyBusiness
1000 de lei cadou pentru o categorie de români
Adevarul
Platforma de comerț Temu, acuzată de manipularea clienților. Psiholog: Se bazează pe cei care fac acele cumpărături din impuls
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Vine ciclonul. Ploi, vijelii și grindină
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Anca Dumitra se retrage din Las Fierbinți! 'Nu o interesează acest aspect'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Pensii mai mari după recalculare 2024: Ministrul Muncii „Plicurile cu deciziile de recalculare vor ajunge la români în perioada verii”
Capital.ro
Vor fi luați obligatoriu în armată în caz de război. S-a dat lege de apărare
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
stirilekanald.ro
Bunicul Florentine, feta ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a mers la..."
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'