Decizia de eliberare din funcţie a şefei Gărzii de Mediu, publicată în Monitorul Oficial

Gabriela Dorojan, fosta șefă a Gărzii de Mediu, și-a prezentat demisia după o discuție cu ministrul Mediului, Costel Alexe.

RomaniaTV.net
14 ian. 2020, 13:37
Decizia de eliberare din funcţie a şefei Gărzii de Mediu, publicată în Monitorul Oficial

În urma scandalului pe tema poluării Bucureștiului dintre primarul Gabriela Firea și ministrul Mediului, Costel Alexe, cad primele capete. Șefa Gărzii de Mediu și-a prezentat demisia, care a fost acceptată și publicată luni în monitorul oficial, iar ministrul Alexe a explicat luni seara, la Digi24, că motivul ar fi faptul că angajații Gărzii de mediu nu ar fi aplicat nicio sancțiune Primăriei Bucureștiului în ultimii șase ani.

Odată cu Dorojan va pleca din funcția de șefă de cabinet a acesteia și sora Gabrielei Firea, Angelica Cobzaru. Cele două fuseseră numite în 2018, iar Gabriela Firea a afirmat în repetate rânduri că sora sa își merită postul, deoarece este absolventă a două facultăți și are un doctorat în protecția mediului.

Tot luni a fost publicată în Monitorul Oficial și decizia de revocare din funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului a lui Radu Roca, acesta fiind înlocuit de Eugen Ioan Cozma.

Citește și: Secretar de stat în Ministerul Sănătății anunță că lista medicamentelor compensate și gratuite rămâne deschisă