Secretar de stat în Ministerul Sănătății anunță că lista medicamentelor compensate și gratuite rămâne deschisă

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, afirmă că vor mai fi introduse medicamente pe lista de compensate și gratuite.

RomaniaTV.net
14 ian. 2020, 13:04
Secretar de stat în Ministerul Sănătății anunță că lista medicamentelor compensate și gratuite rămâne deschisă

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că medicamentele care vor mai fi introduse pe listă vor fi disponibile pentru pacienți din al doilea semestru al anului în curs.

„Încă este deschisă acea listă. Aseară a apărut ultima modificare a acestei liste, urmând ca după discuţiile de astăzi şi după discuţiile cu Casa de Asigurare şi comisiile de specialitate să mai putem introduce. Noi am dat un termen final de 10-14 zile, după ce vin şi răspunsurile de la comisie, după care să dăm şi această hotărâre de guvern. Comisiile trebuie să ne dea nota finală şi partea tehnică din MS. Pentru protocoalele terapeutice – primul trimestru să putem face aceste protocoale”, a explicat Tătaru.

„Tendinţa ministerului este de a introduce cât mai multe medicamente care să se înscrie şi în protocoalele noastre, pe care vrem oarecum să le aducem şi la nivel european pe toate”, a a precizat în continuare secretarul de stat.

Citește și: A fost numit noul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale