Monstrul patruped, câinele ciclop. S-a născut cu un singur ochi, fără nas şi cu două guri FOTO

Un cățeluș și-a șocat stăpânii după ce s-a născut cu un singur ochi în centrul frunții, asemenea unui ciclop. Bizarul eveniment s-a produs în localitatea Tangalan, din provincia filipineză Aklan.

16 mai 2022, 16:00

Câinele s-a născut cu o afecțiune congenitală rară numită „ciclopie”, care îi face să aibă doar un ochi în mijlocul frunții. Potrivit experților, ciclopia este un defect congenital rar, care apare atunci când partea din față a creierului nu se unește în emisfera dreaptă și stângă.

Proprietarul, Amie de Martin, a declarat pentru publicaţia locală Boracay News Network că animalul cu un singur ochi a murit imediat la câteva secunde după naștere. „A murit, n-avea nici nas”, a spus De Martin. În schimb, câinele avea două guri, însă insuficient dezvoltate, din care ieşeau două limbi. Cu toate acestea, mama cățelușului, Pipay, este sănătoasă şi nu are nicio problemă.

Citeşte şi Pisică de mare sau monstru marin? Pescarii au capturat un peşte de apă dulce de 180 kg VIDEO

Potrivit veterinarului, atunci când căţeaua-mamă era însărcinată, ea ar fi putut mânca toxine care au cauzat afecțiunea fătului. Rămășițele cățelului, programate pentru a fi injectate cu formol, vor fi păstrate într-un borcan după decizia lui de Martin de a păstra corpul cățelușului ca amintire a familiei.

Citeşte „Monstrul” domestic care cântărește peste o tonă. Vaca obținută prin încrucișare genetică are o prietenie neobișnuită cu un bătrân de 76 de ani VIDEO